Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έτσι γίνονται όλα εύκολα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι γίνονται όλα εύκολα
Ορισμένες φορές τα πράγματα γίνονται απλά αν προσπαθείς. Το εντυπωσιακό σκορ του Ολυμπιακού και η άνετη νίκη πρόκριση επί του Πανθρακικού δεν ήταν τόσο απλά όσο δείχνουν το τελικό σκορ.


Για την ακρίβεια θα ήταν αν η άμυνα δεν ήταν απούσα στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Κομοτηνής έβαλε δυο γκολ, ισοφάρισε κι έχασε ευκαιρίες για να βάλει παραπάνω. Δεν υπήρχε ιδιαίτερο άγχος για το νικητή. Όλοι ήξεραν ότι αν ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν σοβαρός στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό κι έγινε. Δέκα λεπτά φαντασίας με Ιμπαγάσα στα καλύτερα του (για φέτος) και ο Πανθρακικός διαλύθηκε. Τόσο απλά είναι τα πράγματα αν πιέζεις ψηλά, έχεις διάθεση και παίκτη να μοιράζει σωστά τη μπάλα. Κι αν για τους φιλοξενούμενους το κύπελλο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ολυμπιακό έχει και παραέχει. Ειδικά σε αυτόν τον ημιτελικό που έψαχνε ξέσπασμα μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Τα κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" έστω κι αν έπαιζαν μόνο επίθεση. Θύμισαν σε άλλες συνθήκες και καταστάσεις το περσινό ξέσπασμα με τον Αστέρα που από 0-2 το έκαναν το β' μέρος 7-2 για το πρωτάθλημα. Πρώτο φορά φέτος είχαν τέτοια ευστοχία. Πρώτη φορά όμως ήταν και τόσο κινητικοί. Κι άλλες φορές είχαν αντίπαλο που έπαιζε ανοιχτά όπως ο Πανθρακικός, αλλά τόσο καλοί δεν ήταν. Ήταν μια εμφάνιση που απέδειξε πόσο αδικούν τον εαυτό τους σχεδόν σε όλη τη χρονιά. Θα αναρωτηθεί ο κόσμος τους αν κάθε φορά πρέπει να μένουν πίσω στο σκορ ή να τρώνε γκολ για να ξυπνάνε. Για τον Μίτσελ είναι ξεκάθαρο και πάλι πως με τον Ιμπαγάσα ή τον όποιο Ιμπαγάσα που να μοιράζει σωστά ο Ολυμπιακός είναι μια άλλη ομάδα.

Δεν είχε κανείς αμφιβολία για το ποιος θα προκριθεί στον τελικό και ότι από τώρα η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά τέτοια έκρηξη λίγοι φανταζόντουσαν. Δεν πήρε το κύπελλο ο Ολυμπιακός με αυτή τη μεγάλη σε έκταση του σκορ νίκη. Κάθε άλλο. Έδειξε όμως τι μπορεί. Για την ακρίβεια τι μπορούσε και δεν έκανε τόσο καιρό.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: