Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Kατά της εξαγοράς ΑΦΜ ο Δημητρέλος!!

Υπέρ της άποψης η ΑΕΚ, σε περίπτωση υποβιβασμού, να μείνει και να παλέψει στην Β΄Εθνική και όχι να καταφύγει στην λύση εξαγοράς ΑΦΜ άλλου συλλόγου, δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Kατά της εξαγοράς ΑΦΜ ο Δημητρέλος
Μετά τα όσα έγιναν στην Κυριακή στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και μπροστά στον κίνδυνο (σ.σ αν δεν υπάρχει αλλαγή στην ποινή μετά την έφεση) υποβιβασμού, ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε για την… επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τάχθηκε υπέρ της άποψης να μείνει, σε περίπτωση που τελικά υποβιβαστεί η Ένωση, στην Β΄ Εθνική και να παλέψει για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία και τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την λογική της εξαγοράς ΑΦΜ από άλλη ομάδα και υποβιβασμό στην Γ΄ Εθνική.

Επιπλέον, αναφέρθηκα στα όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και τους 70-80 που έκαναν ζημιά και δεν ήταν δυνατόν να τους ελέγξει…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημητρέλου στο «iefimerida.gr»:

Η απόφαση βγήκε, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στη Β΄ εθνική κατηγορία. Ποιες είναι οι κινήσεις σας από εδώ και πέρα;

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να παλεύουμε μόνοι μας. Έχουμε έναν αγώνα την Κυριακή, έναν αγώνα τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι αγωνιστικά η ΑΕΚ αξίζει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει όλοι μαζί μέσα στην ομάδα να προσπαθήσουμε να τη σώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε υπάρχει χρόνος για να αποδοθούν ευθύνες στον καθένα από εμάς.

Ποιες είναι οι δικές σας οι ευθύνες για όσα συνέβησαν στο ματς με τον Πανθρακικό;

Εμείς ως ΠΑΕ κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανθρακικό. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, διότι το ΟΑΚΑ ως στάδιο δεν σου επιτρέπει να το κάνεις. Έχει αποδειχτεί πως όσο κόσμο και να έχεις, όσο κόσμο κι αν ελέγχεις, δεν μπορείς να ελέγξεις 70-80 άτομα αν θέλουν να μπουν στο γήπεδο. Είναι έτσι ο χώρος, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι συγκεκριμένοι 70-80 αν ήθελαν θα έμπαιναν - όπως και μπήκαν - χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

Είστε από αυτούς που θεωρούν πως η είσοδος οπαδών στο γήπεδο ήταν προμελετημένη;

Δεν το ξέρω, δεν θέλω και δεν μπορώ να το πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι από το 45' και μετά από πίσω μου στην εξέδρα βρίσκονταν άνθρωποι που πετούσαν καφέδες και με έβριζαν. Ημουν με το γιο μου κι έπρεπε να προστατέψω και την οικογένειά μου.

Να επιστρέψουμε στις ευθύνες. Δεν έπρεπε να είναι κάποιος από τη διοίκηση στ' αποδυτήρια μετά τη διακοπή του αγώνα; Η για να το θέσω καλύτερα, δεν πρέπει να ήσασταν εσείς ή έστω ο κ. Μπρουσιανός;

Εφυγα, όπως σας είπα, γιατί ήμουν με το γιο μου. Προσπάθησα μετά να πάω στ' αποδυτήρια, αλλά έτσι όπως ήταν η κατάσταση δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλειά μου. Εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να πλησιάσω με όσα γίνονταν. Ο Μπρουσιανός ίσως φοβήθηκε κι έφυγε. Μίλησα τηλεφωνικά τόσο με τον Δέλλα, όσο και με τον Δημητριάδη. Ναι, είναι λάθος που δεν ήμουν εκεί, αλλά ο Τριτσώνης δεν θα άλλαζε την απόφασή του. Η παρουσία μου δεν πρόκειται να διαφοροποιούσε τίποτα γιατί ο Τριτσώνης ήταν αποφασισμένος να διακόψει το παιχνίδι. Ηταν λάθος μου. Δεν απεμπολώ τις ευθύνες μου, αλλά για πρώτη φορά όλο αυτό το διάστημα μεταξύ της οικογένειας και της ομάδας, προστάτεψα πρώτα την οικογένειά μου. Ολα όσα έκανα για την ΑΕΚ τους τελευταίους 15 μήνες δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε 20'.

Η ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση μόνο αν κερδίσει τον Ατρόμητο;

Ναι, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει νόημα, αφού θα έχουμε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ τελικά υποβιβαστεί είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά, ποια είναι η επόμενη μέρα;

Δεν είμαι από εκείνους που συμφωνούν με την Γ' εθνική. Ναι, θα είναι πολύ δύσκολα στη Β' εθνική, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει με τις δικές της δυνάμεις και να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Οι περισσότεροι είναι της άποψης να διαλυθεί η ομάδα, να πέσει στη Γ' εθνική για να καθαρίσει από τα χρέη στο Δημόσιο και να συγχωνευτεί με κάποια άλλη ομάδα. Εγώ δεν συμφωνώ.

Είστε κατά της εξαγοράς ΑΦΜ με λίγα λόγια...

Ας το θέσω κομψά. Δεν είναι η ιδανικότερη λύση για την ΑΕΚ. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συγχωνευτεί με κάποια άλλη ομάδα για να γλιτώσει τα χρέη. Δεν αρμόζει στην ιστορία της. Αυτά τα κάνουν μικρότερες ομάδες, όχι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει και να έχει τη βοήθεια όσων μπορούν και θέλουν να τη βοηθήσουν.

Δεδομένης της ήδη πολύ κακής οικονομικής της κατάστασης, η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει στη Β' εθνική χωρίς σχεδόν καθόλου έσοδα;

Αν δεν βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει οικονομικά, όχι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Οπότε τότε αναγκαστικά θα κινδυνεύει να βρεθεί στη Γ' εθνική. Κι εκεί, όμως, θα πρέπει να παλέψει με τις δικές της δυνάμεις. Είμαι εναντίον της εξαγοράς ΑΦΜ. Είναι η εύκολη λύση.

Εχει επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος από τους μετόχους για να ενημερωθεί για την κατάσταση ή να εκφράσει την πρόθεσή του να βοηθήσει;

Οχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: