Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι σε σορολόπ κατάσταση...!

Ναι, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος. Ναι, δεν είναι καν για να... απαιτήσει τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος τα ΔΕΝ, από εδώ και στο εξής αρχίζουν και τα πρέπει.
Και πολύ φοβάμαι ότι στον Παναθηναϊκό τα πρέπει δεν τα έχουν αντιληφθεί και έχουν μείνει μόνο στα άλλοθι και τις δικαιολογίες, με εξαίρεση τον Γιάννη Αναστασίου. Ο Παναθηναϊκός όχι ως μέγεθος φυσικά, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι για να μην έρχεται ισόπαλος με τη Βέροια στη Λεωφόρο και να μην τρέχει μία, δεν είναι για να του κάνει πλάκα ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη και πάλι να μην τρέχει μία, δεν είναι για να τον γλεντάει η Παναχαϊκή έστω και σε φιλικό παιχνίδι και πάλι να μην τρέχει τίποτα.
Κάποια στιγμή σε αυτά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν και απαιτήσεις. Οχι μόνο δικαιολογίες για το σήμερα και προσδοκίες για το αύριο, υπάρχουν και ορισμένα στάνταρ πράγματα που πρέπει να γίνονται σήμερα. Και σε αυτά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ περιλαμβάνονται το να κάνεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να κερδίζεις ομάδες που σήμερα έχουν χειρότερο ρόστερ από εσένα. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι το ρόστερ του Πανιωνίου, της Βέροιας και της Παναχαϊκής είναι καλύτερο του Παναθηναϊκού. Προφανώς και δεν το πιστεύει κανείς και προφανώς πρέπει να αρχίζουν να υπάρχουν απαιτήσεις από αυτή την ομάδα.
Διότι ότι η Λεωφόρος και ο κόσμος θα κάνουν τη δουλειά από μόνοι τους, είναι μία θεωρία που δεν πρόκειται να βρει πράξη, αν δεν βοηθήσει η ίδια η ομάδα και οι παίκτες. Οπως φάνηκε και στο ματς με τη Βέροια, ο κόσμος μπορεί να στηρίζει και να βοηθά, αλλά γκολ δεν μπορεί να βάλει.
Ο εκνευρισμός του Γιάννη Αναστασίου αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού φιλικού και οι δηλώσεις του περί «όσοι δεν έχουν κατακτήσει τίποτα στην καριέρα τους, πρέπει να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι και να προσπαθούν περισσότερο και δεν εξαιρώ κανέναν από αυτό που λέω» είναι ενδεικτική για το σορολόπ με το οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Και για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι υπάρχουν απαιτήσεις από αυτούς, όχι μόνο γιατί φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά γιατί εξακολουθούν να παίζουν στην ομάδα με το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: