Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κλεφτοπόλεμος του Ρεχάγκελ!!

Πως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα ο άσχετος με την Ελλάδα Ρεχάγκελ, θυμάται ο Αποδυτηριάκιας
Έρχεται στην Ελλάδα ο Ότο Ρεχάγκελ και ο εντελώς άσχετος σε ποια χώρα βρέθηκε και ποια ομάδα ανέλαβε, ζητάει να κάτσει στον πάγκο, από το πρώτο κιόλας ματς. Σου λέω τα γεγονότα όπως έγιναν.
-    Μίστερ, του λένε στο αυτί, αυτή η εθνική είναι για πέντε γκολ, Μείνε καλύτερα στην εξέδρα.
Το ματς είναι στη Μόσχα και την ομάδα την κωουτσάρει ο Νίκος Χρηστίδης, αποτέλεσμα   0-0. Ομαδάρα είναι, λέει στους δικούς του, ο Γερμανός, τι μαλακίες μου είπαν από την ΕΠΟ.
    
Επόμενο ματς, Σεπτέμβριος 2001 το πρώτο με προπονητή τον Ρεχάγκελ, η Ελλάδα στο Ελσίνκι με την Φιλανδία. Βαρειά ήττα 5-1. Τελικά, η μαλακία ήταν του Ρεχάγκελ που έστησε επιθετικά την ομάδα και ζήτησε από τους παίκτες να βαράνε μπροστά, ανοικτά.
Δεύτερο ματς, Οκτώβριος 2001, στο Λονδίνο, μια άλλη εθνική ομάδα, εντελώς διαφορετικό στήσιμο, προηγήθηκε δυο φορές της Αγγλίας και τελικά ισοφαρίστηκε 2-2 στο 94. Μια ενδεκάδα σφικτή, που είχε πιάσει τους Άγγλους από το λαιμό και είχε βάλει τα χέρια της στα μάτια των γηπεδούχων.
Το 1-5 Φιλανδίας και το 2-2 στην Αγγλία ήταν υπεραρκετά στον Γερμανό να προσγειωθεί ολοκληρωτικά και να ζητήσει πια από την ομάδα του μόνο κλεφτοπόλεμο. Αντάρτικο πόλεως. Τέτοιο ποδόσφαιρο.


Σίγουρος, μέχρι τέλους, ο Ρεχάγκελ, ότι η εθνική μας ήταν μικρή ομάδα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
 
 
Η ποδοσφαιρική Ελλάδα οφείλει πολλά στον Ότο Ρεχάγκελ. Είναι ο προπονητής που με μια χωρίς διεθνείς διακρίσεις εθνική ομάδα πήρε το ευρωπαϊκό. Γιατί και πως συνέβη η απόλυτη έκπληξη όλων των εποχών;

Επειδή ο Γερμανός αντελήφθη πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα δεν γινόταν, ότι έχει να κάνει με μέτριους παίκτες και μια ομάδα χωρίς παράδοση. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα σε «ομάδα προπονητών» σε μια εκδήλωση στην ΕΠΟ. Ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να εξελιχθεί σε επιθετική ομάδα. Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Αυτά είπε ο Ρεχάγκελ. Ότι η Ελλάδα δεν έχει παίκτες με προσόντα τέτοια ώστε  να πάρουν στο γήπεδο τον έλεγχο του αγώνα.

Κατόπιν τούτου «εκπαίδευσε» την εθνική να αποσπά αποτελέσματα από τις μικρές και τiς μικρομεσαίες ομάδες. Κι αυτή η «τακτική», η αμυντική, όμως όχι παθητικά αμυντική, την κράτησε ο Ρεχάγκελ μέχρι το τέλος. Όσο έμεινε στην Ελλάδα.

Το ίδιο, άλλωστε, κάνει και ο Σάντος, άλλος αμυντικός προπονητής. Να φυλάμε τα νώτα μας, ακόμα και με αντιπάλους κατώτερους και να μην ποντάρουμε στο ποδόσφαιρο της ανάπτυξης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: