Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι χάνουμε την απευθείας πρόκριση!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά τις νίκες Ελλάδας και Βοσνίας. Τι φταίει, όμως, και η εθνική μας χάνει το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στο Mουντιάλ; Δεν χάθηκε απόψε η απευθείας πρόκριση. Αν, δηλαδή, θέλουμε να βλέπουμε το παζλ ολοκληρωμένο, τότε δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στην σημερινή βραδιά, με το 1-0 της Ελλάδας επί της Λετονίας, αλλά και το διπλό με ανατροπή της Βοσνίας στην Σλοβακία.
Το δώρο που δεν ήρθε
Ναι μεν αν οι Σλοβάκοι κράταγαν τελικά την ισοπαλία ή εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που είχαν όσο το σκορ ήταν 0-0, 1-0 και 1-1 για να βάλουν ένα ακόμα γκολ, θα δίνανε και δεύτερο δώρο στην εθνική μας, οπωσδήποτε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλι έμεινε στο εύθραυστο 1-0 με χίλια ζόρια, αλλά παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο.
Το κριτήριο
Αυτή τη στιγμή Ελλάδα και Βοσνία είναι ισόβαθμες στην βαθμολογία. Η πρωτιά κρίνεται αρχικά από την συνολική διαφορά τερμάτων. Αυτό είναι το Νο1 κριτήριο, δηλαδή.
Αυτοί οκτάρες, εμείς 1-0
Ενώ, λοιπόν, η Βοσνία έβαζε γκολ με το τσουβάλι στις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, κάτι ξεγυρισμένες πεντάρες κι οκτάρες, η εθνική μας νικούσε με την ψυχή στο στόμα με μισό - μηδέν. Πέταγε ημίχρονα δεξιά κι αριστερά, έχανε ευκαιρίες, ενώ ακόμα και στο Λιχτενστάιν παραλίγο να γίνει γκέλα. Με τέσσερις νίκες στο 1-0 μπορεί να μαζεύεις πόντους, αλλά στην διαφορά τερμάτων πρώτος δεν βγαίνεις ούτε με σφαίρες.
Στα δυο ματς με Βόσνιους
Και είναι και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα κρατούσε την τύχη στα χέρια της στα δυο ματς με την Βοσνία. Με μια νίκη θα ήταν τώρα διαφορετικά τα πράγματα. Ακόμα και με μια ισοπαλία στην Βοσνία.
Τι έγινε τελικά; Πρώτα 0-0 στο Ελλάδα – Βοσνία και μετά ήττα της εθνικής μας με 3-1 στην Βοσνία, μετά από κακή εμφάνιση.

Έτσι, λοιπόν, χάνεται η απευθείας πρόκριση. Με το επιθετικό πρόβλημα της εθνικής που όταν είναι φαβορί δυσκολεύεται να σκοράρει πολλές φορές και, κυρίως, ότι από τα δυο μεταξύ μας παιχνίδια, η Βοσνία μάζεψε τέσσερις πόντους κι εμείς μόλις έναν.
Μήπως γκελάρει
Κι έτσι περιμέναμε δυο φορές δώρο από την Σλοβακία, η οποία κι απόψε το πάλεψε, ενώ τώρα ποντάρουμε μήπως γκελάρει η Βοσνία τελευταία αγωνιστική στην Λιθουανία.
Και το καλό της υπόθεσης
Τουλάχιστον, βέβαια, εξασφαλίστηκε για την εθνική η 2η θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Κάτι είναι κι αυτό. Με δεδομένο ότι η Σλοβακία αποδεικνύεται σκληρό καρύδι…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: