Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κοιμόμαστε όρθιοι, αλλά κοιμόμαστε ήσυχοι!!

Πλέον, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η Αγγέλα κι ο Αντώνης εγγυώνται αυτόν τον ύπνο, σαν φύλακες... Άγγελα στο προσκεφάλι μας, σαν κουνουπιέρες πάνω απ΄ το κρεβάτι. Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης.
Κοιμόμαστε όρθιοι, αλλά κοιμόμαστε ήσυχοι!
Για όσους ξεκίνησαν να διαβάζουν τούτο το πόνημα προτού ρουφήξουν την πρώτη τζούρα απ΄ τον καφέ τους (μετά από κάποιον από τους πολλούς ήσυχους ύπνους τους - δυστυχώς, οι Έλληνες κοιμόμαστε και όρθιοι) και δεν εμπέδωσαν την πρώτη αράδα, την επαναλαμβάνω: πλέον, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!
Κάποιοι με άδειο στομάχι, βέβαια, αλλά πώς αλλιώς να είναι ήσυχος ο ύπνος; Τι θέλεις, Έλληνα; Να φας τρία πιτόγυρα μπαρουτοκαπνισμένα στο τζατζίκι, να πιεις και δυο μπίρες και μετά να ξαπλώσεις στο κρεβάτι; Πώς να είναι ήσυχος ο ύπνος; Καούρες θα έχεις, βαρύ στομάχι, θα βλέπεις εφιάλτες με πολιτικούς που έρχονται να κλέψουν τα λεφτά σου. Ενώ νηστικός, θα βλέπεις μόνο τους εφιάλτες. Ούτε καούρες ούτε βαρύ στομάχι, αλλά ούτε και λεφτά. Λίγο είναι;
Κάποιοι άλλοι, μπορεί να κοιμούνται, και με άδειο στομάχι και κάτω από τ΄ αστέρια. Να βλέπουν τους ίδιους εφιάλτες με τους προηγούμενους, αλλά ...ρομαντικά! Με στέγη τον έναστρο ουρανό, αφού η δική τους στέγη δεν χώραγε στο πορτοφόλι τους. Ενώ ο ουρανός χωράει ολόκληρος και δεν φορολογείται. Ακόμα... Ίσως επειδή το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακαλύψει -για την ώρα- τον μαθηματικό τύπο που υπολογίζει πόσος ουρανός αντιστοιχεί στον καθένα μας, για να μας στείλει και το αντίστοιχο χαράτσι ανά τετραγωνικό με το λογαριασμό της Δεή.
Κάποιοι, φυσικά, μπορεί να μην κοιμούνται και καθόλου. Αϋπνίες. Μαύρες σκέψεις, ίδιες με τους εφιάλτες των προηγούμενων. Ακόμα μία προσφορά του ελληνικού κράτους (έχουμε;) στον φορολογούμενο. Ο ύπνος είναι χαμένος χρόνος. Το κράτος(;) μας είναι εναντίον του ξοδέματος. Δεν θέλει να ξοδεύουμε, ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Για τους νεότερους, το τελευταίο, το «χρήμα», είναι μια λέξη που άμα ρωτήσετε τους παλιότερους, θα σας πουν τι είναι. Μπορεί και να μην σας πουν, για να μην μπείτε σε ιδέες κι έχετε κι άλλους εφιάλτες.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι κοιμούνται κι όπου κι αν κοιμούνται, στο εξής μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Σύμφωνα με το «Σπίγγελ», η Αγγέλα «θέλει, σε κάθε περίπτωση, να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» (αυτό τον …εφιάλτη βλέπει κάθε βράδυ), ενώ ο Αντώνης μας δεσμεύτηκε πως «αυτές θα είναι οι τελευταίες επώδυνες περικοπές». Οι επόμενες θα είναι ανώδυνες. Περικοπές μεν, ανώδυνες δε! Και να τον πιστεύετε τον Αντώνη, γιατί ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Απλώς, ξεχνάει καμιά φορά. Της ηλικίας είναι. Για παράδειγμα, όταν προεκλογικά πάλι δεσμευόταν προσωπικά ότι δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, ξέχασε μια διευκρίνιση: «Εκτός από τις τελευταίες επώδυνες περικοπές και μερικές άλλες μετά, που θα είναι ανώδυνες». Ε, για την ασθενή του μνήμη θα τον κατηγορήσουμε τώρα;
Άλλους πρέπει να κατηγορούμε για ασθενή μνήμη. Όσοι δεν είστε τόσο ...ρομαντικοί ώστε να κοιμάστε κάτω από τον έναστρο ουρανό κι έχετε ακόμα σπίτι, βρείτε έναν καθρέφτη και ρίξτε μια ματιά. Το μόνο που δεν πρόκειται να δείτε, είναι μαύροι κύκλοι κάτω απ΄ τα μάτια. Είπαμε, κοιμόμαστε ήσυχοι -και τρώμε- σαν πουλάκια!
Μέχρι να ξυπνήσουμε, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...
Υ.Γ. Στην φωτογραφία που συνοδεύει το θέμα, η Αγγέλα δείχνει πόσο θέλει να μας τον κάνει. Τον ...ύπνο!



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: