Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η αποτυχία της "λαϊκής βάσης"...!!

Μόλις το... 3% καλύφθηκε από την αύξηση ΜΚ των 2,5 εκατ. ευρώ που είχε αποφασιστεί στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ την 1η Αυγούστου!
Η αποτυχία της "λαϊκής βάσης"...
Από την πρώτη στιγμή που ο Θωμάς Μαύρος βγήκε μπροστά έχοντας ως σχέδιο να αναλάβει την ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον κόσμο μοναδικό χρηματοδότη, εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις για το εγχείρημα.
Η αποτυχία της διαδικασίας «δηλώσεων συμμετοχής» αποδόθηκε από τον παλαίμαχο άσο και τους συνεργάτες του σε δύο παράγοντες: Ότι ο Μαύρος δεν είχε θεσμικό ρόλο στην ΑΕΚ και ότι ο κόσμος καλείτο να καταθέσει τα χρήματά του, χωρίς να αγοράζει με αυτά μετοχές.
Στην (επεισοδιακή) γενική συνέλευση που έγινε την 1η Αυγούστου, αντιμετωπίστηκαν και τα δύο... προβλήματα. Ο Θ(ε)ωμάς ανέλαβε πρόεδρος (τον κορυφαίο θεσμικό ρόλο) και ψηφίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, διαδικασία μέσω της οποίας ο κόσμος θα στήριζε τον Μαύρο αγοράζοντας μετοχές. Μάλιστα, το πλάνο προέβλεπε ότι αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ θα ήταν το... πρώτο βήμα και αν συγκεντρωνόταν όλο το ποσό, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ψηφιζόταν νέα αύξηση ΜΚ για άλλα 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου η... λαϊκή βάση να αυξήσει τη δύναμή της στην ΠΑΕ.
Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση αυτής της ΑΜΚ που βρισκόταν σε εξέλιξη. Και το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά ήταν η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της άποψης ότι η λαϊκή βάση είναι απλά μια ανέφικτη λύση. Μια αυταπάτη. Τα χρήματα που κατατέθηκαν από τον κόσμο δεν ξεπέρασαν τα 75.000 ευρώ! Δηλαδή, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκε κατά ποσοστό μόλις 3%!
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα που άρχισε να «τρέχει» η αύξηση ΜΚ στον προεδρικό θώκο της ομάδας καθόταν ο ίδιος ο Θωμάς Μαύρος και παρά την καμπάνια προώθησης της λαϊκής συμμετοχής που επιμελήθηκε προσωπικά ο διευθυντής της ΠΑΕ Ηλίας Μπόβαλης.
Φυσικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη για όσους δεν πίστευαν ότι το πρόβλημα της μειωμένης συμμετοχής του κόσμου ήταν ο... θεσμικός ρόλος του Θωμά. Για όσους, δηλαδή, απλά αποδέχονταν την πραγματικότητα: ότι σε εποχές που η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» τον Έλληνα πολίτη και πλέον τίθεται για εκείνον ακόμη και θέμα επιβίωσης, είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ομάδας μπορούν να λυθούν μέσω της λαϊκής συμμετοχής και της χρηματοδότησης από τον απλό φίλαθλο...
Πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: