Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Η πιο δύσκολη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα…»

«Η πιο δύσκολη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα…»
Ως την δυσκολότερη χρονιά της Σούπερ Λίγκας χαρακτήρισε την φετινή σεζόν λόγω της οικονομικής κρίσης ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μίλησε στο «Reuters» τονίζοντας πως η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να εξελιχθούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ενώ επισήμανε πως οι παράγοντες θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διασφαλιστεί ένα θετικό μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στο «Reuters»:

«Η κρίση έχει οξύνει τα προβλήματα για όλους τους συλλόγους, αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα πως μας έφερε ευκαιρίες και η βασική και η πιο ενδιαφέρουσα προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι μπορούμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην οικονομική σταθερότητα και την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών. Σίγουρα αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας, αλλά από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης των καλύτερων λύσεων και για τις 16 ομάδες».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Η Εθνική ομάδα σε κάθε ηλικία είναι όχι μόνο υγιής αλλά κι απολύτως ανταγωνιστική με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για μια τόσο μικρή χώρα, με πληθυσμό μόνο 11 εκατομμυρίων ανθρώπων και με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η κατάκτηση του τροπαίου στο EURO 2004, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και η παρουσία στους προημιτελικούς του EURO 2012 δείχνει ότι το ταλέντο υπάρχει».

Σχετικά με τις ηχηρές μεταγραφές των προηγούμενων ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτού του είδους οι μεταγραφές ανήκουν στο παρελθόν και είναι καιρός οι σύλλογοι να λειτουργούν με έναν προϋπολογισμό ανάλογο με τα έσοδά τους. Αυτόν τον καιρό πρέπει να λειτουργούμε με μια εντελώς διαφορετική λογική και οι οπαδοί πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι, ούτε τώρα, και ίσως ούτε για άλλα 5-8 χρόνια, θα πλησιάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η χώρα περνάει μια τόσο σοβαρή κρίση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά σε κάθε άποψη της καθημερινής ζωής. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να περιμένουν να δουν αυτού του είδους τους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα και για μένα θα ήταν επίσης ένα μεγάλο λάθος για τους ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε τους νέους Έλληνες παίκτες που έρχονται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα θετικό μέλλον για το παιχνίδι».

Για την οικονομική κρίση: «Από εδώ και στο εξής η μοίρα της κάθε ομάδας είναι στα χέρια της. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους συλλόγους και μας ανησυχεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε πως από τη στιγμή που αρχίσαμε με 16 ομάδες θα τελειώσουμε με 16 ομάδες».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: