Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Το... μαγικό του ραβδάκι!!

Ήρθε και του άλλαξε την ρότα! Στο ντεμπούτο του Πετράκη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε εμφανώς βελτιωμένος, έβαλε φρένο στις τέσσερις σερί ήττες και πήρε σημαντικό τρίποντο επί του Λεβαδειακού (2-1).

Το... μαγικό του ραβδάκι!
Έφερε πνοή αλλαγής ο Γιάννης Πετράκης! Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες που είχαν φέρει έντονο προβληματισμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με σκορ 2-1 για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Ίλιτς, ο Τσουκαλάς διπλασίασε τα τέρματα των μετέπειτα νικητών (66'), με τους Βοιωτούς απλώς να μειώνουν με τον Μάντζιο στο 73', δίνοντας προς στιγμήν ένα νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος οι Γιαννιώτες, από ένα δοκάρι οι δύο αντίπαλοι.

Στους 26 βαθμούς ανέβηκε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», έμειναν στους 23 οι «πράσινοι».

Το ματς:


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι. Όχι γιατί είχε τις «τρελές» φάσεις στα πρώτα λεπτά, αλλά γιατί και οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, με το τέμπο να είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Και μετά το τέταρτο ο ΠΑΣ άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά στην πρώτη ο Γιάχος του αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Ιντζίδη, ενώ στη δεύτερη ήταν το δοκάρι του Λεβαδειακού που έβαλε... φρένο στην όρεξη του Ακόστα να σκοράρει (20’).

Η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή. Ο Ίλιτς πήρε ωραία την μπαλιά από τον Τσουκαλά, έκανε όμορφο ποστάρισμα, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Σέρβο να βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό και να το πανηγυρίζει έξαλλα. Τα χαμόγελα των Γιαννιωτών πήγαν να... κοπούν απότομα, όταν στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κολοβέτσιος έκανε τραγικό λάθος, αλλά ο Βελλίδης «νίκησε» σε διπλή φάση τον Μάντζιο, κρατώντας το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τους παίκτες του Πετράκη να διαμαρτύρονται –δικαίως- για νέο πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Στρούνα.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος δεν διεκδικούσαν δάφνες ποιότητας, εν αντιθέσει με το ρυθμό και την διάθεση του πρώτου. Κι ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» και να δείξει πως «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς. Ο Ίλιτς από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Τσουκαλάς με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 66’. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι, αφού στην επόμενη φάση ο νεοεισελθών Καπό σημάδεψε το δοκάρι! Ακόμα κι έτσι όμως οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν το έβαλαν κάτω.

Η άμυνα του ΠΑΣ έκανε νέο λάθος και εν αντιθέσει με εκείνο του Κολοβέτσιου στο πρώτο 45 λεπτό, αυτή την φορά ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε ένα αντίστοιχο του Μιχαήλ κι από κοντά μείωσε, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Ο χαρακτήρας αυτός, όμως, έμεινε στα... λόγια, διότι στο γήπεδο ο Λεβαδειακός ήταν πλέον μπλοκαρισμένος, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μεγάλη ευκαιρία και ο ΠΑΣ κράτησε τη νίκη με το τελικό 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90’ Μπέριος), Γιάκος (73’ Ντάσιος), Ακόστα (87’ Αυγενικού), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κυβελίδης, Χαρίσης, Κρητικός

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (46’ Καπό), Ιντζίδης (58’ Μιλοσάβλιεφ), Κονέ, Ορτέγκα (77’ Βαρέλα), Κώτσιος, Γεωργίου, Μάνζτιος, Ροτζέριο.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάγκας, Γιάντσης, Πετράτζι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: