Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Παπανικολάου: «Δεν θα πρέπει να… ανοιγόμαστε»

Το αήττητο της Μπαρτσελόνα μετά και την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να… ξεμυαλίσει τους «μπλαουγκράνα», σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου.

Παπανικολάου: «Δεν θα πρέπει να… ανοιγόμαστε»
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πλέον μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Top 16. Αυτό όμως δεν κάνει τους παίκτες της ισπανικής ομάδας να θεωρούνται φαβορί καθώς όπως εξήγησε ο Κώστας Παπανικολάου, ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος. Ο πρώτην παίκτης των «ερυθρολεύκων» μίλησε ακόμα για την απόδοσή του, τη μέχρι τώρα πορεία των «μπλαουγκράνα», αλλά και για το ποια ελληνική ομάδα θέλει να δει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Πετύχαμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη σε μια δυνατή έδρα. Δεν θα πρέπει να… ανοιγόμαστε. Είναι πολύ νωρίς. Έχουμε κάνει καλά αποτελέσματα αλλά είναι νωρίς. Το Top 16 έχει ακόμα… δρόμο. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε και να κοιτάμε μπροστά», είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε για την προσωπική του εμφάνιση (14π.) κόντρα στους «πράσινους»:

«Δεν θέλω να το αποδώσω την απόδοσή μου στο γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε τον Παναθηναϊκό, δεν είναι σωστό. Ήταν η βραδιά καλή για εμάς. Είναι καλό που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Στο ΣΕΦ το έκανε ο Ναβάρο. Δεν έχει σημασία ποιος βοηθά περισσότερο».

Ο Παπανικολάου μίλησε για την έως τώρα πορεία των Καταλανών και για το 5-0 του Top 16:«Ξεκινήσαμε δύσκολα τη χρονιά. Στην ομάδα ήμασταν επτά νέα άτομα. Έπρεπε να μάθουμε σε νέα φιλοσοφία. Όλοι ξέραμε ότι χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούμε. Λέγαμε ότι ο Ιανουάριος θα είναι μήνας που θα μπορέσουμε να να δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση είμαστε. Ξεκινήσαμε ιδανικά στο Top16. Έχουμε πλέον αυτοπεποίθηση. Αυτό όμως μπορεί να χαθεί σε ένα παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και με το κεφάλι κάτω».

Όσο για τις διαφορές των «αιώνιων»; «Είναι ομάδες διαφορετικής φιλοσοφίας. Η μία βασίζεται στην άμυνά της και το γρήγορο παιχνίδι, η άλλη επίσης στην άμυνα αλλά στο αργό τέμπο. Θέλω να πιστεύω και οι δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πάνω από όλα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ».


«Δύσκολο να ξεχωρίσω Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό»
Η Μπαρτσελόνα νίκησε αμφότερους τους «αιώνιους» στις έδρες τους στον Α’ γύρο του Top 16 της Euroleague ο Μαρσελίνιο Χουέρτας πάντως δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Μετά τον Ολυμπιακό, η Μπαρτσελόνα επικράτησε και του Παναθηναϊκού στην έδρα του, για τον Α’ γύρο του Top 16. Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας έχει αντιμετωπίσει αμφότερους τους «αιώνιους», όμως δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποιον. Ο Βραζιλιάνος άσος των Καταλανών στάθηκε επιπλέον στο κλειδί της νίκης της ομάδας τους στο ΟΑΚΑ που ήταν ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης.

«Ήταν μεγάλη νίκη αυτή για εμάς. Υπάρχει όμως ακόμα πολύς δρόμος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον το Top 16. Έχουμε παίξει μόνο 5 ματς. Ξεκινήσαμε καλά είναι η αλήθεια. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε όμως καθώς ακόμα υπολείπονται πολλά παιχνίδια», είπε αρχικά ο πρώτος σκόρερ των «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε για την εμφάνιση της ομάδας του:

«Παίζουμε με πολλή αυτοπεποίθηση. Παίζουμε σοβαρά στο παρκέ. Έχουμε πλέον βρει καλή χημεία ως ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό είναι το κλειδί. Παίζουμε συγκεντρωμένα για 40 λεπτά και αυτό σε ένα παιχνίδι σε ένα γήπεδο σαν το ΟΑΚΑ είναι σημαντικό».

Οι Καταλανοί έχουν αντιμετωπίσει πλέον αμφότερους τους «αιώνιους» όμως ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον: «Είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι καλύτερος, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Εξαρτάται από την χρονική περίοδο και το φορμάρισμα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: