Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οσα μου είπε ο Τσιστιακόφ για τον ΠΑΟΚ…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για όσα άκουσε να του λέει πριν δύο μήνες ο Τσιστιακόφ και τα είδε να συμβαίνουν αυτόν τον Γενάρη…
Μόλις είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές του Μάρτενς και του Μαντούρο είχα σχολιάσει σε αυτήν εδώ τη γωνιά, ότι είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι αλλάζουν σημαντικά επίπεδο τον ΠΑΟΚ και περίμενα κάτι καλύτερο.
 
Τώρα που οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν το καλύτερο το είδα. Ο Νάτχο (αν δεν είχε ανακοινωθεί για έξι μήνες θα έγραφα ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του ΠΑΟΚ βάση βιογραφικού) είναι αυτό ακριβώς που λέμε «παίκτης να σου αλλάξει το επίπεδο».
 
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είχε κλείσει στη Μίλαν, αλλά η αλλαγή προπονητή του χάλασε τη δουλειά αφού ο Ζέεντορφ προτίμησε τον Εσιέν από την Τσέλσι. Για ποδοσφαιριστή που τον ήθελε (σοβαρά) η Σεβίλλη η οποία όμως δεν μπορούσε εύκολα να του προσφέρει κλειστό τριετές με 2 εκατ. ευρώ το χρόνο καθαρά χρήματα. Κάπως έτσι βρέθηκε στον ΠΑΟΚ και υπέγραψε έστω και για έξι μήνες. Στον ΠΑΟΚ το πήραν το ρίσκο να τον υπογράψουν για έξι μήνες ελπίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα θα τον πείσουν να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια.
 
Οσοι δεν τον ξέρουν τον Ισραηλινό, ενδεχομένως να θεωρούν υπερβολικά τα όσα γράφω, μιλάμε όμως για παίκτη που έχει ψηφιστεί καλύτερος ξένος στο ρωσικό πρωτάθλημα στο οποίο παίζουν ένα σωρό σπουδαίοι παίκτες. Θέλω επίσης να σας πω ότι φέτος στο Europa Leagueέκανε… παπάδες με την Ρούμπιν και εγώ τον «πρωτοτσέκαρα» στα ματς του Ολυμπιακού με τη Ρούμπιν επί Βαλβέρδε και έμεινα εντυπωσιασμένος.
 
Ένα μειονέκτημα έχει μόνο. Είναι αργός. Κατά τα άλλα μιλάμε για πολύ σπουδαίο deep lying playmaker (παίκτης που φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω). Κατά την άποψη μου ο παίκτης αυτός είναι ο καλύτερος χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος σήμερα.
 
Βεβαίως αν ο ΠΑΟΚ δεν τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία η απόκτησή του. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι με γνώμονα να ενισχύσει την ομάδα και για τώρα προκειμένου να κατακτήσει το Κύπελλο και να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ, αλλά κυρίως προκειμένου να χτίσει μία ομάδα που δεν θα θέλει πολλές προσθήκες το καλοκαίρι προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.
 
Στον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό είχαν καταλάβει ότι στην ομάδα που έπαιζε μέχρι τώρα έπρεπε να αλλάξουν τουλάχιστον επτά οκτώ παίκτες ενδεκάδας για να διεκδικήσουν πρωτάθλημα του χρόνου και ήξεραν ότι αν αυτό το έκαναν το επόμενο καλοκαίρι θα έφτιαχναν επί της ουσίας με εντελώς νέα ομάδα που θα ήθελε χρόνο προσαρμογής και μπορεί να έχαναν και το τρένο της επόμενης χρονιάς.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: