Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Χαρακτήρα!! (vol II)

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τον χαρακτήρα που δεν έδειξε ο Άρης στην Ρόδο και την ενίσχυση που απαιτείται για να...δείχνει χαρακτήρα από εδώ και στο εξής
Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ έχασε στην Ρόδο ακριβώς για τον λόγο που πριν από το παιχνίδι αναφέραμε. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα...χαρακτήρα ή μάλλον δεν το έδειξε για περίπου 30-35 λεπτά του ματς. Γιατί όταν ο Μακνιλ πήγε να γυρίσει το ματς μόνος του, δεν το επέτρεψαν οι άνθρωποι με τα γκρι που παραδοσιακά κάθε χρόνο κάνουν το παν για να κερδίσει ο Κολοσσός.
Δεν ήταν όμως η διαιτησία η αιτία της ήττας. Ναι έβαλαν το χεράκι τους. Δυο τεχνικές ποινές χωρίς λόγο και αιτία στον πάγκο (η δεύτερη στον Μακνιλ τον οποίο χρέωσαν με ανύπαρκτα φάουλ και τον απέβαλαν όταν πήρε μπρος),κλειστά μάτια σε καθοριστικές φάσεις (καθαρό φάουλ σε Γουάιτ στο 67-62 και στην εξέλιξη πέμπτο φάουλ και τεχνική ποινή σε Μακνιλ) και γενικότερα κακή συμπεριφορά απέναντι στον ΑΡΗ που εξόργισε ακόμα και τον ήρεμο Πρίφτη.
Η αιτία της ήττας ήταν ο πολύ κακός ΑΡΗΣ και φυσικά ότι για μία ακόμα φορά συνδυάστηκε η απίστευτη ευστοχία του αντιπάλου (Βρε τον Σαλούστρο...) με την έλλειψη επιλογών όταν ο Γουάιτ (και στην Ρόδο ήταν και ο Γουότερς και ο Χαγκινς και ο Κοέν) είναι σε κακή μέρα.
Είναι αυτό για το οποίο έχουμε... γανιάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά επιμένει διοίκηση και προπονητής. Ο ΑΡΗΣ για να βγει τρίτος χωρίς να του βγει η ψυχή, για να κάνει ακόμα καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη, για να μην αγχώνεται σε τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση.
Αν χρησιμοποιούνταν ο Τσουπκοβιτς και ήταν κακός πραγματικά δεν θα επέμενα τόσο πολύ. Αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει περισσότερο από όλα είναι ότι τον έχουμε για να βρίσκεται στον πάγκο. Στην Ρόδο όσο έπαιξε το παιδί προσπάθησε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο...εξαφανίστηκε και πάλι στα βάθη του πάγκου.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι πλέον πεπεισμένος ότι χωρίς ενίσχυση η ομάδα θα χάσει μέσα από τα χέρια της την ευκαιρία να επισπεύσει την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλλογική διοργάνωση στο μπάσκετ.
Το ματς στο Μιλάνο είναι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα. Από εύκολη ήττα μέχρι και νίκη γιατί το έχουμε επισημάνει, είναι άλλα ματς αυτά. Σε αυτά δεν χρειάζεται να δείξεις...χαρακτήρα. Ο παίκτης μπαίνει και παίζει με άλλη αύρα και άλλες συνθήκες πάντα δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Εντός συνόρων είναι αυτά τα οποία με εκνευρίζουν και ξενερώνουν και τον κόσμο. Ελπίζω επιτέλους η ομάδα να ενισχυθεί (όπου κρίνει ο προπονητής) για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, αλλά και να μπορεί με την προσθήκη ενός ακόμα καλού παίκτη να δείχνει χαρακτήρα όταν υστερούν τα τωρινά βαριά της χαρτιά.
ΥΓ1 Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ όπως σας είχα προϊδεάσει κινήθηκε νομικά κατά του κ. Δαμιανίδη με αγωγή. Θέλει να ακυρώσει το συμφωνητικό με το οποίο ο πρώην πρόεδρος εκπροσωπώντας την ΚΑΕ υπέγραψε αναγνώριση οφειλής προς τον εαυτό του! Είπατε τίποτα; Τις 3 πρώτες πάντως αιτήσεις ακυρότητας τις κέρδισε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και θα ήταν καλό να αποδώσουμε και ένα credit στο νομικό που χειρίστηκε τις υποθέσεις, Σπύρο Χριστοφορίδη που χειρίστηκε τις υποθέσεις από παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι σήμερα. Αν τις έχανε πολλοί θα τον...τιμούσαν!
ΥΓ2 Στο ποδόσφαιρο μια που ένα μηνα δεν υπήρχε δράση βγήκαν στο σεργιάνι οι της αντιπολίτευσης με ασυναρτησίες και αποκαλύψεις άνευ ουσίας για την εκκαθάριση και από την άλλη οι λιβανιστές με...αμερικανιές προαναγγέλλουν πολλά dollars. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο παιδιά. Μέχρι τώρα ο Καρυπίδης είναι απόλυτα συνεπής σε όσα έχει τάξει. Όσο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θα απολαμβάνει και την εμπιστοσύνη του κόσμου, όσο και αν επιχειρείται καθημερινά προσπάθεια λασπολογίας. Για την εκκαθάριση πάντως θα σας πω για μία ακόμα φορά ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί φέτος με όλες τις δικαστικές παρεμβάσεις που θα προκύψουν. Ο ΑΡΗΣ με το νομικό πλαίσιο ΣΗΜΕΡΑ έχει και γραπτές διαβεβαιώσεις. Έτσι έπαιξε η ΑΕΚ, έτσι παίζουν ΑΕΛ και Αστέρας. Θα πει κάποιος και ο ΚΑΠ άλλα έλεγε πέρσι. Σωστά, αλλά άλλο ΕΠΟ, άλλο νόμος του κράτους. Η ΕΠΟ θα μας απασχολήσει στην άνοδο από την Β στην Λίγκα. Αλλά άλλο Καρυπίδης, άλλο Καλαιτζίδης.
Όσοι ζητάνε να εξασφαλιστούν και οι...υποθετικές σε υποθετικούς και αναδρομικούς νόμους που ακόμα δεν έχουν ψηφιστει, αλλά...ακούγεται ότι θα έρθουν στην Βουλή, προφανώς θα έχουν δικηγόρο τον doctor WHO της γνωστής σειράς του BBC...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: