Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δράμα για τους "φωτισμένους"

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τη χθεσινή "γκέλα" του Ολυμπιακού στη Δράμα, ενώ παράλληλα σχολιάζει όλα τα ματς της αγωνιστικής που πέρασε...

Δράμα για τους "φωτισμένους"
Τα φωτισμένα μυαλά, οι λαμπεροί φάροι του ποδοσφαιρικού ξερολισμού, που βλέπουν σκιές παντού και αντιμετωπίζουν περίπου ως μπουνταλάδες όλους όσοι αποφεύγουν να προσυπογράψουν «σενάρια», κάτι πρέπει να πουν τώρα που η «διά περιπάτου επικράτηση» του Ολυμπιακού στο Καυτανζόγλειο έγινε 0-0. Κόντρα σε μία Δόξα, η οποία κατέθεσε χθες το υστέρημα της ψυχής της, το μοναδικό όπλο που διαθέτει. Περιορισμένου βεληνεκούς μεν, αλλά αλίμονο σε όποιον το υποτιμήσει.
Το... μήνυμα των «μαυραετών» στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ δεν έφτασε ποτέ στους «ερυθρόλευκους» κι έτσι τον Μάιο, όταν θα αθροίσουν βαθμούς, θα φανεί αν το έλλειμμα που τους άφησε η χθεσινή συνάντηση θα τους στοιχίσει και τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πάντως, το εύχονται και το ελπίζουν. Και γι' αυτό χθες πανηγύρισαν -έχουμε την αίσθηση- περισσότερο την «γκέλα» του «αιώνιου», παρά το δικό τους 1-0 επί της Κέρκυρας. Αλλωστε, ως εμφάνιση, δεν προσφερόταν για ενθουσιασμούς. Ενα γκολ από τον επανακάμψαντα Λέτο κι αυτό ήταν.
Το φετινό πρωτάθλημα είναι, όπως και τα προηγούμενα, κούρσα δύο αλόγων. Και φαίνεται ότι τα χαμηλά εμπόδια θα διαδραματίσουν ρυθμιστικό ρόλο. Υπάρχει και η ΑΕΚ, βέβαια, η οποία χάρη στα δύο γκολ του Σιαλμά πήρε ψυχολογική βοήθεια το Σάββατο στη Λιβαδειά, αλλά που δεν μπορεί μ' ένα «διπλό» σαν κι αυτό ν' αναγορευθεί, αίφνης, σε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτη παραμένει η σταθερότητα του Ατρομήτου, που «καθάρισε» και τον ΟΦΗ, ενώ το παιχνίδι στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ δεν οδήγησε κανέναν στην ευτυχία. Οι μεν Θρακιώτες έχουν νικήσει στην έδρα τους... καλύτερους ΠΑΟΚ και δεν τα κατάφεραν με τον τρέχοντα. Ο δε «Δικέφαλος» θα ήθελε κάτι καλύτερο για να απαλύνει τον πόνο των αποχωρήσεων Βιεϊρίνια και Κοντρέρας και να δώσει στον κόσμο του μία «ιδέα» ικανοποίησης.
Τέλος, ο Αρης νίκησε μεν, αλλά δεν θα υποπέσουμε στο λάθος να μιλήσουμε για «νέο ξεκίνημα». Δεν θα βιαστούμε όπως τότε με τον Παναθηναϊκό... Ο «μεταμορφωτής» Πρόμπιερζ αποτελεί παρελθόν, ας μη βιαστούμε να εξιδανικεύσουμε τη διάδοχη κατάσταση. Να περιμένουμε να δούμε τον Αρη σε διάρκεια...
Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: