Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η κατάρα έσπασε με 3άρα!!

Η παράδοση έλεγε ότι η Νάπολι δεν είχε νίκη στο Παλέρμο επί... 35 χρόνια. Οι Παρτενοπέι έβαλαν τέλος στην «κατάρα» περνώντας θριαμβευτικά με 3-1 από το «Ρέντσο Μπαρμπέρα»! Γκολάρα Καβάνι!

Η κατάρα έσπασε με 3άρα!

Οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο τη νίκη και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα καθώς η αναμέτρηση είχε γρήγορο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ευκαιρίες δημιούργησαν αμφότερες. Η Νάπολι απείλησε με ωραίες κεφαλιές του Καβάνι ενώ η Παλέρμο με σουτ του Μίκολι αλλά και με ωραίες ενέργειες του Βάσκεζ, που έκανε το ντεμπούτο του και έφτιαξε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Μπουντάν, που αστόχησε με κεφαλιά.
Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο, οι δύο ομάδες στις προσπάθειες τους για το γκολ άφηναν κενούς χώρους πίσω και στο 35' η Νάπολι το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Ο Καβάνι έβγαλε ωραία στην αντεπίθεση τον Γκαργκάνο και αυτός από δεξιά γύρισε για τον Πάντεφ, που με ωραία κίνηση και πλασέ άνοιξε το σκορ! Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Σικελοί πλησίασαν δύο φορές στην ισοφάριση με τον Μίκολι, ενώ στην τελευταία φάση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Μιλιάτσιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίκολι, αλλά σωστά υποδείχθηκε οφσάιντ.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για τη Νάπολι καθώς στο 54' ο Καβάνι με τρομερό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μπενούσι για το 0-2 αλλά δεν πανηγύρισε την γκολάρα, δείχνοντας σεβασμό στην Παλέρμο που ήταν και η ομάδα που τον έφερε στην Ιταλία πριν λίγα χρόνια. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιδράσουν αλλά έδειχναν να τα έχουν χαμένα και στο 58' οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε τρίτο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι από το πλασέ του Πάντεφ και αφού πρώτα κόντραρε σε αντίπαλο.
Δεν ήρθε εκεί το 0-3, ήρθε αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 60'! Οι Παρτενοπέι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Ινλέρ με εκπληκτικό τακουνάκι έβγαλε τον Χάμσικ τετ α τετ και ο Σλοβάκος αφού απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, από πλάγια θέση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του!
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το παιχνίδι δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον, με τη Νάπολι να παίζει χαλαρά και να περιμένει να περάσει η ώρα ενώ οι Σικελοί δεν είχαν φυσικά τις δυνατότητες να ανατρέψουν την κατάσταση και απλά μείωσαν στο 89' σε 1-3 με ωραία κεφαλιά του Μίκολι.
Ετσι, οι Παρτενοπέι πήγαν στους 27 βαθμούς -όσους έχει και η Ρόμα- κυνηγώντας την 5η Ιντερ (29) και την 4η Λάτσιο (30).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: