Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η διάλυση του μπάσκετ ο "Ρομπέν" της προεδρίας!!

Η προτελευταία αγωνιστική της Α1 δεν επεφύλαξε εκπλήξεις κι έτσι ότι ο τίτλος του "πρωταθλητή χειμώνα" θα κριθεί την προσεχή Τετάρτη στη Ρόδο, όπου ο εντυπωσιακός Κολοσσός υποδέχεται τον Παναθηναικό! Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η διάλυση του μπάσκετ ο "Ρομπέν" της προεδρίας!
Κατά τ άλλα, ο Ολυμπιακός -όπως ανέμενε η στήλη- ξεπέρασε τον "καυτό" μήνα των απουσιών χωρίς απώλειες, ο Παναθηναικός, με Περπέρογλου-Τσαρτσαρή, βρήκε αξιοζήλευτη σταθερότητα, το Ρέθυμνο επιβεβαιώνει ότι οι...απλώς συγκροτημένες ομάδες φέτος έχουν ευκαιρία διάκρισης στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Περιστέρι καθημερινά επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι...έχει βαρέσει διάλυση και το συγκρατεί μόνον η "τρέλα" του Αργύρη Πεδουλάκη!

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, βέβαια ουδόλως συγκινείται απ αυτά που γίνονται κάθε αγωνιστική στα γήπεδα της Α1, όπου πλέον...ούτε οι διαιτητές δεν πληρώνονται, και μάλιστα για πρώτη φορά το φαινόμενο συνέβη σε δύο γήπεδα, στην Πυλαία και το Περιστέρι, την ίδια αγωνιστική! (Αλήθεια, εκείνη η περυσινή "νόρμα" της ΚΕΔ (με αφορμή ανάλογες συμπεριφορές της ΑΕΚ), ότι ματς με απλήρωτους τους διαιτητές δεν θα διεξάγεται που πήγε? Αλλά ας πούμε ότι οι "γκρίζοι"...λυπούνται τους μπατήρηδες και προκειμένου να χαθεί...το ίδιο το πρωτάθλημα δέχονται να πληρώνονται την επομένη από τον ΕΣΑΚΕ.)

Ο Οικονομίδης, λοιπόν, προφανώς δεν...δίνει δεκάρα γι αυτά, αφού προχθές, από την Καβάλα, δήλωσε...περιχαρής στο πανελλήνιο ότι "οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ επιβίωσης" και πως "η βιωσιμότητά τους απειλείται εξαιτίας παλαιοτέρων οφειλών" !!!!

Ο τύπος δεν...παίζεται οφείλω να πω και τελικά...καλά τους κάνει, αφού τον έχουν 8 χρόνια "αφεντικό", ώστε στο τέλος να βιώσουν όλοι μαζί τη διάλυση του συστήματος που οι ίδιοι "επέλεξαν". Γιατί πλέον, όσο περνά ο καιρός, γίνονται και οι 13 συνυπεύθυνοι αυτής της ντροπής!

Τι μας είπε, λοιπόν? Καταρχάς, ότι με μέσο όρο 430 χιλιάρικα, οι ΚΑΕ μπορούν να διατηρούν ανταγωνιστικές ομάδες και να καλύπτουν τρέχουσες και παλαιότερες οφειλές!

Μας είπε ότι με την...ελεημοσύνη του ΟΠΑΠ, που δίνει στο μπάσκετ το 20% όσων παίρνει το ποδόσφαιρο (δικαίως, γιατί προιόν...δεν υπάρχει και στο στοίχημα δεν ασχολείται κανείς), και τα...ψίχουλα της ΕΡΤ (στην οποία ο ίδιος...ούτε απ έξω δεν μπορεί να περάσει και γι αυτό χρησιμοποιεί διαφημιστική ως μεσάζοντα), το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ λειτουργεί σε ιδανικό οικονομικό περιβάλλον κι αυτός έκανε έτσι σωστά τη δουλειά για την οποία εξελέγη...

Μας λέει, δηλαδή, ότι η διοίκηση-διαχείριση από τους προέδρους φταίει για την κατάντια των ομάδων! Εκείνοι, ας πούμε, φταίνε που σιωπηλά ο Οικονομίδης δέχθηκε την αυξηση της φορολογίας στις ΚΑΕ σε 45% και ο τότε υπουργός Παπακωνσταντίνου...ούτε ραντεβού δεν του έδωσε. Φταίνε οι πρόεδροι για την ατιμωρησία σε κάθε μορφή επεισοδίων, που έχει αφήσει χωρίς...άνθρωπο τα γήπεδα, γιατί προφανώς στόχος δεν είναι η πάταξη, αλλά να μπαίνουν λίγες χιλιάδες ευρώ κάθε φορά -από τα πρόστιμα του δικαστή- στα ταμεία του ΕΣΑΚΕ. Φταίνε οι πρόεδροι που το πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες, που αδειοδοτήθηκαν με απίστευτες παρεμβάσεις το Μαρούσι, το Περιστέρι και κάμποσοι άλλοι κι εκείνος σιωπούσε, ώστε να γίνει...κάποτε η κλήρωση του πρωταθλήματος, που υπάρχουν ΚΑΕ με διοίκηση πρωτοδικείου και...φυγάδες διοικούντες, και που η Ελλάδα είναι ο...καλύτερος πελάτης της ΦΙΜΠΑ, αφού 5 ομάδες μας αυτή την ώρα έχουν καταδικαστεί σε απαγόρευση διεθνών μεταγραφών! Φταίνε οι πρόεδροι που κάθε χρόνο ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους...μήνες μετά τη λήξη της σεζόν, κι ενώ ήδη έχει αρχίσει η επόμενη, μέσα σε οικονομικό χάος και οφειλές σε δεκάδες επαγγελματίες! Η 8ετής προεδρία του δεν ευθύνεται για τίποτα απ αυτά!

Τι να λέμε όμως για κάποιον που "εκλέγεται" 8 χρόνια τώρα με άνωθεν υπόδειξη, κάποιοι στον ΕΣΑΚΕ τον παρακαλούν για να μπουν σε καμιά επιτροπούλα και που στον βωμό των καλών σχέσεων με τους ισχυρούς τους αθλήματος (σε όλα τα επίπεδα) έχουν επιλεκτικά διαγράψει από τη μνήμη τους τις ημέρες της προεδρίας του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα κωμικοτράγικα συνέβησαν στο διάστημα εκείνο. Τα έχει θυμίσει πρόσφατα κι ο Πρέλεβιτς.

Δέχομαι την ατυχή συγκυρία, τα κοινωνικά προβλήματα, την οικονομική κρίση, την κρίση του ίδιου του αθλήματος, αν θέλετε... Δεν δέχομαι έναν επαγγελματία πρόεδρο να βγαίνει στην κρατική τηλεόραση (που προφανώς κάποιοι, έχοντας κατάλοιπα του παρελθόντος, θεωρούν και...υποχρέωση τους να τον προβάλουν) και χαμογελαστός (!) να μας περιγράφει τα "κατορθώματα" του και να επιμένει πως "πρόκειται για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα"!

Ντροπή, "Προεδρε"! Δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο, ούτε σε θεωρούν "Ρομπέν των Δασών" του μπάσκετ, όπως "λανσάρεις" τον εαυτό σου. Απλά κάποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με τους τίτλους τους και κάποιοι άλλοι με τη βιωσιμότητα των ομάδων τους και να μην...πάνε φυλακή, εξαιτίας της κατάτασης που η διοίκηση των τελευταίων ετών οδήγησε το επαγγελματικό μπάσκετ, και ανέχονται...

Και μην μας πει κανείς ότι η κριτική αυτή συνιστά "προσωπικό πόλεμο" και άλλες τέτοιες μικρόμυαλες κουταμάρες...Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γράψει κανείς για κάποιον που παρέλαβε το πρώτο άθλημα της χώρας και το δεύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και το κατήντησε μπασκετάκι... Αφήστε που θα δούμε (ή μπορούμε να θυμηθούμε) και χειρότερα!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: