Όταν σε μια ολόκληρη αγωνιστική οκτώ αγώνων σημειώνονται μόνο οκτώ (αρ. 8) γκολ και από αυτά οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου βάζουν οι δύο μαζί ...ένα (αρ. 1) ολόκληρο απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τι συμπέρασμα βγάζετε;
Πριν το βγάλετε αβίαστα, ας αναλογιστούμε τι είδαμε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη 16η αγωνιστική. Ή, μάλλον, από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τη σειρά που αγωνίστηκαν, γιατί ίσως κι αυτό έχει σημασία για το τελικό συμπέρασμα.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κέρδισε με το στανιό την Κέρκυρα. Και στο τέλος οι παίκτες του έδιωχναν την μπάλα λες κι ήταν ...η Κέρκυρα κι έπαιρναν αποτέλεσμα στο Οάκα. Την μπάλα στην εξέδρα πετάγανε και γύρισαν όλοι πίσω να βαστήξουν το 1-0 απέναντι στο μεγαθήριο που λεγόταν Κέρκυρα!
Θα μου πείτε, είχε δικαιολογίες ο Παναθηναϊκός. Έλειπαν κάμποσοι βασικοί. Κι από πότε χρειάζεται ο Παναθηναϊκός ...πανστρατιά για να κερδίσει την Κέρκυρα στο Οάκα; Από τότε που ...δεν έχει ομάδα. Από τότε που οι Αμπράμοβιτς άφησαν την ομάδα ξεβράκωτη και το ρόστερ μισερό, με αποτέλεσμα κάθε φορά που «σκάει» κάποιος βασικός από τα πολλά παιχνίδια ή κάθε φορά που κάποιος εκτίει την ποινή του, να παίζει ολόκληρος Παναθηναϊκός στην έδρα του απέναντι στην Κέρκυρα, σαν να είναι ο ίδιος η Κέρκυρα.

Και μετά να βγαίνει ο προπονητής του και να ασχολείται με ...τον Ολυμπιακό. Αν ήταν η ίδια Κέρκυρα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό πριν από ένα μήνα, αναρωτήθηκε ο Τρυ-Φερέιρα.
Και τι σε νοιάζει εσένα, αναρωτιέται ο Μίλτος. Παίξε την μπάλα σου, κέρδισε και μετά, όταν κάνεις στο τέλος το ταμείο, βγες και πες «χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή η Κέρκυρα το Δεκέμβρη που έπαιξε με τον Ολυμπιακό ήταν χειρότερη απ΄ ό,τι το Γενάρη που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό». Μεταξύ μας τώρα, Ζεσουάλδο, ο Παναθηναϊκός ίδιος ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν με τα χάλια που παρουσιάζει στις τελευταίες αγωνιστικές;
Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, πρωταθλητής, πρωτοπόρος και επίδοξος πρωταθλητής ξανά, πήγε να παίξει σε γήπεδο - εκκλησία με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας ότι ο βασικός του αντίπαλος -έστω με το ζόρι- νίκησε λίγο νωρίτερα, πλησίασε στο -3 και χρωστάει και δυο ματς, γιατί ...τέτοιο πρωτάθλημα έχουμε. Τι κάνεις, λοιπόν, όταν είσαι καλύτερη ομάδα και πρέπει να κερδίσεις; Παίζεις μπάλα και κερδίζεις!
Αμ δε...
Πεντόβολα έπαιζε ο Ολυμπιακός στο άδειο «Καυτανζόγλειο». Με τη φανέλα νόμιζε πως θα κερδίσει. Κι αν απέναντί του ήταν καμιά ομάδα με δυνατότητες, με έναν επιθετικό της προκοπής που να τελειώνει φάσεις, μπορεί να μην καθάριζε ούτε και τον πόντο.
Αλλά έτσι είναι. Επειδή την Τετάρτη κέρδισε -με το ζόρι κι αυτός- τον Ατρόμητα που κατέβηκε ξεβρακωσέλας, χωρίς τέσσαρους βασικούς, πίστευε πως κάθε μέρα θα είναι του Αϊ-Γιαννιού. Πέρασε, όμως η γιορτή. Κι ο Μέρμηγκας, βέβαια, έκανε κι αυτός τα δικά του. Βιάστηκε να βγάλει τον Πάντελιτς στο ημίχρονο, λες και το είχε σίγουρο ότι με το ίδιο σύστημα και τον Τζιμπούρ αντί του Σέρβου, θα το έπαιρνε το ματσάκι. Όταν, όμως, χρειάστηκε στο τέλος να φορτώσει την επίθεση, αναγκάστηκε να βάλει τον Μέλμπεργκ και τον Τοροσίδη φουνταριστούς, γιατί είχε κάψει τζάμπα την αλλαγή, με το κόλλημα που έχει με τον Πάντελιτς. Λες και φοβήθηκε μην το εκθέσει πάλι ο Σέρβος...

Τώρα, βέβαια, μπορεί να φταίξει η διαιτησία «που έκοψε δυο οφσάιντ στις καθυστερήσεις». Άλλωστε, ο Μέρμηγκας και οι παίκτες είναι πάντα στο απυρόβλητο. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει ποτέ λάθη. Πάντα φταίνε οι άλλοι.
Αυτό συμβαίνει και με τους δύο αιώνιους. Την καμπούρα τους δεν την κοιτάνε ποτέ. Τι κάνει ο άλλος κοιτάνε, κι όταν παίζουν κι όταν δεν παίζουν καλά. Λες και αντί να διορθώσουν τα δικά τους λάθη, θα διορθώσουν του αντιπάλου.
Τελικά, αυτό το πρωτάθλημα βλέπουμε. Ένα λάθος πρωτάθλημα, που κάνουμε εμείς λάθος που το βλέπουμε. Ε, όχι και να δούμε οκτώ αγώνες για οκτώ (αρ. 8) γκολ, με τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου να είναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ομάδες του διημέρου!
Οι χειρότεροι του χωριού, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου του χωριού! Γιατί «χωριό» είναι το πρωτάθλημά μας, έτσι;
Μέχρι να βγάλετε συμπέρασμα τι μαυροπρωτάθλημα βλέπουμε, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr