Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ δεν θα άντεχε ήττα τώρα!!

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί σχεδόν όλοι στον ΠΑΟΚ έβαλαν θετικό πρόσημο στη "λευκή" ισοπαλία του "Δικεφάλου" στην Ξάνθη.


Ο ΠΑΟΚ δεν θα άντεχε ήττα τώρα
Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του και μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να έχει στο μυαλό του, έστω και στο πίσω μέρος του, τη νίκη.
Αυτό συνέβη και στα Πηγάδια, όπου τόσο οι παίκτες της Ξάνθης, όσο και αυτοί του ΠΑΟΚ... αποπειράθηκαν να φθάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο όρος "αποπειράθηκαν" έχει να κάνει με το γεγονός ότι για τους δικούς τους λόγους, τόσο οι μεν όσο και οι δε, ήθελαν πρώτα απ' όλα να μη χάσουν.
Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στην SKODA Ξάνθη, αφού εύκολα αντιλαμβάνονται όλοι ότι για τη συμπαθή ακριτική ομάδα, το να μείνει για ένα ακόμη ματς αήττητη προσθέτει αυτοπεποίθηση στο σύνολο που με επιτυχία οικοδομεί από την αρχή της περιόδου ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Θα εστιάσω στον ΠΑΟΚ, όχι όμως στο αήττητο των δύο μηνών (η τελευταία ήττα ήταν στις αρχές του Νοέμβρη στην Τρίπολη), το οποίο για τον απλό οπαδό της ομάδας δεν έχει ιδιαίτερη αξία όταν σ' αυτό το διάστημα έχουν έρθει αποτελέσματα όπως αυτά με την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για τον "Δικέφαλο", η... μη ήττα στην Ξάνθη έχει ιδιαίτερη αξία λόγω της μεταβατικής περιόδου που διανύει με τις απώλειες των Βιεϊρίνια, Κοντρέρας νωπές και τις αποχωρήσεις Αρίας, Σπαντάσιο και Λεονάρντο να δείχνουν ξεκάθαρα πόσο δύσκολο είναι το "ασπρόμαυρο" οικονομικό τοπίο.
Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε ούτε τον πόντο στην Ξάνθη. Η γκρίνια και η έντονη κριτική για την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού θα κυριαρχούσαν παντού και το κλίμα θα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, γιατί όλοι θα πρότασσαν τις απώλειες παικτών. Ο Μπόλονι το γνώριζε καλύτερα από τον καθένα αυτό και γι' αυτό φρόντισε, για πρώτη φορά τόσο έντονα στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ, να στήσει μία ενδεκάδα με επιλογές παικτών που θα εγγυόταν, πάνω απ ΄όλα, τη σωστή αμυντική λειτουργία. Στο συγκεκριμένο τομέα ο ΠΑΟΚ πήρε σχεδόν άριστα, με εξαίρεση μία-δύο φάσεις σε όλο το παιχνίδι.
Παραμένει υπό κρίση
Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την παγίδα της Ξάνθης δεν σημαίνει ότι εκμηδένισε τον κίνδυνο να βρει και πάλι μπροστά του το... φάντασμα του Βιεϊρίνια και του Κοντρέρας. Η εβδομάδα που αρχίζει την άλλη Κυριακή με τον αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη και καταλήγει στο ματς του μεθεπόμενου Σαββάτου με τον Πανιώνιο, με ενδιάμεσο σταθμό τη χωρίς αύριο κόντρα με την ΑΕΚ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως "διαβολοβδομάδα" για τον ΠΑΟΚ. Αν μπορέσει και την "διανύσει"με επιτυχία τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα στο να αλλάξει σελίδα και να μπει στη νέα εποχή, χωρίς ιδιαίτερα έντονους κραδασμούς.
Ο καθοριστικός ρόλος του Μπόλονι
Για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, σαφώς και θα χρειαστεί ιδιαίτερα την βοήθεια των έμπειρων παικτών του, κυρίως, όμως, θα στηριχτεί στην προπονητική αξία και την εμπειρία του Μπόλονι. Ο Ρουμάνος, όπως φανέρωσε και με τη δήλωσή του ότι ίσως ήταν λάθος που δεν έβαλε νωρίτερα στο ματς τον Ρομπέρ, είναι δεκτικός στο να δεχθεί όλα τα μηνύματα που του στέλνει το έμψυχο δυναμικό του και να προσαρμόσει τα πλάνα του αναλόγως. Και θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΠΑΟΚ αν ο 58χρονος τεχνικός εκμεταλλευτεί όλες τις διαθέσιμες λύσεις.
Πηγή: sport24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: