Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο εδώλιο ο Μπέος!!

Στο εδώλιο ο Μπέος
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας 9/1 ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Η υπόθεση αφορά την περίφημη υπόθεση των κασετών που είδαν πέρυσι τον Απρίλιο το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τις αναμετρήσεις Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι-Ολυμπιακός και τις σχετικές καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα δικαστεί για το πλημμέλημα της «απόπειρας εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου». Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι άσχετη με αυτήν των στημένων αγώνων για την οποία ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου έχει προφυλακιστεί. Έχει να κάνει με τις περίφημες περσινές καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά που συνοδεύτηκαν από δύο κασέτες οι οποίες είχαν παρανόμως υποκλαπεί. Σε αυτές ακούγεται (μόνο) ο Αχιλλέας Μπέος, στη μία να μιλάει για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και στην άλλη για το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Ο συνομιλητής του έχει κοπεί... στο μοντάζ.

Για το παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ασκήσει ποινική δίωξη στον προφυλακισθέντα παράγοντα για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος. Η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε απ’ ευθείας στο ακροατήριο και έχει να κάνει μονάχα με το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Για το Μακάμπι-Ολυμπιακός, ο εισαγγελέας άλλαξε και η εν λόγω δικογραφία ανατέθηκε σε άλλον. Η διερεύνηση της υπόθεσης, όμως, δεν προχώρησε, ενώ παρ’ ότι είχε ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ιταλία (ήταν Ιταλός ο διαιτητής του αγώνα), ανταπόκριση δεν υπήρξε ποτέ.

Ως μάρτυρες στο δικαστήριο έχουν κληθεί ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο Κύρος Βασάρας και φυσικά ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς. Επίσης έχουν κληθεί δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το εν λόγω ρεπορτάζ. Άγνωστο παραμένει αν θα παραστεί ο Νικόλας Πατέρας τον οποίο ο Αχιλλέας Μπέος έχει κατονομάσει ως υποκλοπέα, ενώ οι δύο άνδρες έχουν αλληλομηνυθεί.

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της υπόθεσης πιθανόν να αναβληθεί, καθώς η πλευρά Μπέου θα καταθέσει σχετικό αίτημα, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό. Αλλά ακόμη και αυτό, θα γίνει στην περίπτωση που η υπόθεση «καταφέρει» να… εκφωνηθεί, καθώς είναι η υπ’ αριθμόν 20 στο πινάκιο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να… μεσημεριάσει και να μην έχει έρθει η σειρά της! Σε αυτή την περίπτωση θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.

Θυμίζουμε, τέλος, πως σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο και δεν θα εξεταστεί ποτέ, καθώς το αδίκημα της «διαστρέβλωσης αγώνα», σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, έχει παραγραφεί!
πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: