Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Ισοδύναμοι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»

Την άποψη πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο εξέφρασε ο γκαρντ της Αναντολού Εφές, Κώστας Βασιλειάδης, μιλώντας στο www.sport-fm.gr.

«Ισοδύναμοι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»
Όταν υπέγραφε το καλοκαίρι συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές, τα όνειρα του για διάκριση στην Ευρωλίγκα, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους της επιλογής. Ο Κώστας Βασιλειάδης, μετά από επτά μήνες στην Κωνσταντινούπολη, νιώθει πικραμένος που θα δει τη συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης από την… τηλεόραση, όμως δεν παύει να αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες στον σύλλογο στο άμεσο μέλλον.

Λίγο μετά την προπόνηση της Εφές ενόψει του αποψινού (21:00, NovaΣπορ Fm 94,6 και www.sport-fm.gr) αδιάφορου βαθμολογικά αγώνα με τον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική του Top 16, ο Έλληνας γκαρντ, μίλησε στο www.sport-fm.gr για το μονόπλευρο ενδιαφέρον που έχει η αναμέτρηση, τους στόχους και το κίνητρο της ομάδας του, την ζωή του στην Πόλη, αλλά και την σύγκριση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Συνέντευξη, στον απεσταλμένο του www.sport-fm.gr στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Ζέρβα:

Κώστα έχοντας αποκλειστεί εδώ και καιρό, ποιοι είναι οι στόχοι για το σημερινό παιχνίδι;

«Έχουμε αποκλειστεί, αλλά είναι ευκαιρία για εμάς να μπορέσουμε να προπονηθούμε λίγο καλύτερα, γατί λόγω απουσιών και τραυματισμών, έχουμε μείνει με λίγους παίκτες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια, δε μπορείς να πεις πως θα μπω για να… χάσω. Θα παίξουμε για τη νίκη».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν έλληνα παίκτη να αντιμετωπίζει ομάδα της πατρίδας του και το ενδιαφέρον να είναι… μονόπλευρο;

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για τη συνέχειά του στην οποία του εύχομαι ο,τι καλύτερο. Από εκεί και έπειτα ο καθένας θα έκανε τη δουλειά του και δική μου είναι να βοηθήσω την Εφές. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό μου και για την ομάδα».

Έχεις αντιμετωπίσει στο Top 16 και τις δύο ελληνικές ομάδες. Ποια θεωρείς ότι υπερτερεί;

«Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό με αλλαγή προπονητή (σ.σ. Αλβέρτης) και τραυματισμούς. Τώρα που επέστρεψαν όλοι οι παίκτες του και ο κόουτς συνηθίζει στη νέα του δουλειά, σίγουρα θα έχει καλύτερο πρόσωπο η ομάδα, απ’ ότι έδειξε κόντρα σε εμάς. Και ο Ολυμπιακός δείχνει καλό πρόσωπο τώρα που θέλει τις νίκες και έχουν στενέψει τα περιθώρια. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή στο ίδιο επίπεδο».

Ενόψει του ντέρμπι στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα, βλέπεις κάποιο φαβορί;

«Αν οπωσδήποτε θέλει κανείς να κάνει προγνωστικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, νομίζω πως η έδρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δίνει ένα αβαντάζ».

Πως είναι η ζωή σου στην Τουρκία και στην ομάδα;

«Ζω μία πολύ καλή κατάσταση εδώ. Βρήκα αυτά που περίμενα και ακόμα καλύτερα θα έλεγα. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ καλοί, είναι «ανοικτοί» και με βοήθησαν πάρα πολύ που ήθελα στην αρχή να μάθω την πόλη και την ομάδα».

Αγωνιστικά, είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Έχω βρει τον ρυθμό μου, με βοήθησε φυσικά και η αλλαγή του προπονητή και ο κ. Αγγέλου. Είχαμε ένα διάστημα που έπρεπε να μάθουμε τι ακριβώς θέλει και τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά τώρα θεωρώ πως έχουμε μπει στη φιλοσοφία του».

Από εδώ και πέρα στόχος σας είναι το πρωτάθλημα…

«Μας έχει μείνει μόνο το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιούμε αυτά τα παιχνίδια Ευρωλίγκας για να βελτιωθούμε ενόψει των πλέι οφ. Είμαστε στην τρίτη θέση και παρά τα προβλήματα που είχαμε όλο το χρόνο, είμαστε σε καλό επίπεδο. Αν συνεχίσουμε έτσι, είμαι αισιόδοξος. Μας έχουν μείνει έξι παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και αν νικήσουμε τουλάχιστον σε πέντε από αυτά, θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο και μετά θα πάμε για το καλύτερο κόντρα σε Φενέρ και Μπάνβιτ για να πάρουμε τον τίτλο». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: