Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μαζί δεν κάνουνε, αλλά μαζί... περνούνε!!

Ο αποφασισμένος Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, πήρε τον «τελικό» με τη Μάλαγα με 69-60 στο ΟΑΚΑ και σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και για τον Ολυμπιακό!

Μαζί δεν κάνουνε, αλλά μαζί... περνούνε
Ουφ, πάει κι αυτό… Ο Παναθηναϊκός απέβαλε οριστικά και αμετάκλητα από πάνω του το άγχος της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Επικράτησε της Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ με 69-60 και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση παίρνοντας μαζί του και τον Ολυμπιακό (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του απέναντι στην Αναντολού Εφές την Παρασκευή) μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 95-73.

Μοναδική εκκρεμότητα πλέον για την τελευταία αγωνιστική και τον εμφύλιο στο ΣΕΦ είναι η τελική κατάταξη και το ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσουν οι «αιώνιοι» με μειονέκτημα έδρας στα play offs.

Σοβαροί και αποφασισμένοι οι «πράσινοι» με εξαίρεση την εκκίνηση στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, δεν άφησαν περιθώριο στους Ανδαλουσιανούς. Κορυφαίος ο Διαμαντίδης με 13 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

«Γκάζι» μετά το πεντάλεπτο

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώτσης και Λάσμε άρχισαν το παιχνίδι για τον νευρικό Παναθηναϊκό, που βρέθηκε γρήγορα στο -4 (2-6) με τη Μάλαγα να κάνει θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας ήδη οκτώ (!) στο πρώτο πεντάλεπτο. Το τάιμ άουτ του Αλβέρτη είχε ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν στην άμυνα και βρήκαν λύσεις στην επίθεση ξεφεύγοντας με 16-7 χάρη σε ένα επί μέρους σκορ 14-1, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κάρι.

Πλησίασε η Μάλαγα

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον επιβάλει το ρυθμό του και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (23-12) με καλάθι του Λάσμε, ο οποίος όμως φορτώθηκε γρήγορα με το τρίτο του φάουλ. Οι γηπεδούχοι κατόρθωναν να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας, 28-18, χάρη στην επιθετική τους άμυνα που οδηγούσε τη Μάλαγα σε πολλά λάθη και άστοχα σουτ (0/10 τρίποντα, 5/15 δίποντα μετά από 16 λεπτά αγώνα). Όμως κάποια στιγμή οι «πράσινοι» άρχισαν να πληρώνουν τη δική τους αστοχία στα μακρινά σουτ (1/9 τρίποντα) και η Ουνικάχα πλησίασε στους πέντε, 28-23. Ο Διαμαντίδης με ένα τρίποντο και μία απίθανη ασίστ στον Μπατίστ έδωσε κάποιες λύσεις στην επίθεση, αλλά η διαφορά δεν… αποκαταστάθηκε και το ημίχρονο έκλεισε με 33-28.

Όταν τον έφτασε, της ξέφυγε

Το τρίποντο του Ματσιούλις έβαλε τον Παναθηναϊκό με το δεξί στο δεύτερο μέρος (36-28), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «πράσινοι» έμειναν άποντοι για τεσσεράμισι λεπτά και η Μάλαγα ισοφάρισε 36-36, με άξονες τους Ντράγκιτς και Στίματς. Με την επιστροφή του Λάσμε στο παρκέ βελτιώθηκε η άμυνα και ακολούθησε ένα σερί 10-0 (47-37) παρότι ο Γκαμπονέζος χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και αποσύρθηκε γρήγορα στον πάγκο. Ο Μπράμος τιμώρησε τη ζώνη του Πλάθα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη με ταμπλό (!) που εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +14, 55-41.

Το «καθάρισε»

Με μαέστρο τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός απλοποίησε τα πράγματα στην τέταρτη περίοδο ξεφεύγοντας νωρίς με 62-45 και λίγο αργότερα και με +18 (65-47) από μία βολή του αθόρυβου αλλά και πάλι ουσιαστικού Μπράμου. Η χαλάρωση των γηπεδούχων επέτρεψε στη Μάλαγα να «ροκανίσει» τη διαφορά, αλλά δίχως να απειλήσει ποτέ. Η Ουνικάχα έφτασαν στο -9 στα 104 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (65-56) με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να βάζει τις φωνές από τον πάγκο. Λάσμε και Γκιστ με τέσσερις βολές απομάκρυναν κάθε σκέψη για ανατροπή και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη-πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 19-12, 33-28, 55-41, 69-60.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 8, Κάρι 8, Μπατίστ 3, Φώτσης 4, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 6, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2 (δεν έπαιξε ο Γιάνκοβιτς, εκτός δωδεκάδας ο Παππάς).

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 7, Ουρτάσουν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7, Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κέινερ-Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.

Δεκάλεπτα: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Γιαβόρ (Σλοβενία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: