Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βεργέτης: «Νίκη για να μείνουμε κοντά με τις υπόλοιπες ομάδες»

Μόνο τη νίκη θέλει ο Στάικος Βεργέτης στο παιχνίδι της Κυριακής, με τον Άρη. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να μείνει κοντά στις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ.

Βεργέτης: «Νίκη για να μείνουμε κοντά με τις υπόλοιπες ομάδες»
Να νικήσει τον Άρη για να μείνει ο Αστέρας Τρίπολης "κολλημένος" στις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ, θέλει ο Στάικος Βεργέτης.

Ο προπονητής των Αρκάδων μίλησε στη Nova για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (6/4) στην Τρίπολη, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, καθώς ο Άρης παίζει πλέον δίχως άγχος, για την ιστορία του.

Αναλυτικά:

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι:

«Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ο Άρης με τον Ολυμπιακό είναι ένα κριτήριο για μας και είναι κάτι που θα προσπαθήσω να περάσω και στους ποδοσφαιριστές μας ότι δεν πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο, να μπούμε συγκεντρωμένοι όπως σε όλα τα παιχνίδια, πρέπει να μπούμε δυνατά και αποφασιστικά για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε να μείνουμε κοντά με τις υπόλοιπες ομάδες ανταγωνίστριες για τα πλέι οφ».

Για το αν τα πράγματα θα είναι ευκολότερα ή δυσκολότερα για τον Αστέρα μετά τον υποβιβασμό του Άρη:

«Εάν ο Άρης είχε ελπίδες μαθηματικές, θα έχει παραπάνω άγχος, το παραπάνω άγχος φέρνει παραπάνω λάθη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό, οπότε αν οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά τους μες στο γήπεδο και απαλλαγμένοι απ' το άγχος της παραμονής ή όχι, τότε θα έχουμε ένα γκρουπ πολύ πιο δυνατό. Εμείς πρέπει να αντιπαρατάξουμε τα δικά μας όπλα που είναι η αμυντική συγκέντρωση πρώτα απ' όλα, πρέπει να βγάλουμε άμυνες και μετά να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε μπροστά».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές του Άρη που υπολογίζει περισσότερο:

«Μου αρέσουν πάρα πολύ πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στον Άρη, μην ξεχνάμε και τον δικό μας, τον Τάσο τον Μπακασέτα που' ναι ένας πολύ φέρελπις νεαρός ποδοσφαιριστής, πάνω απ' όλα, όμως, φαίνεται ότι είναι ομάδα και θα έρθουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο και ο καθένας ατομικά για τους δικούς του λόγους, την καλύτερή του αυτοπροβολή, αλλά και ομαδικά να έρθουν και για την ιστορία και μόνο του Άρη να είναι ανταγωνιστικοί».

Για το γεγονός ότι στις τελευταίες αγωνιστικές ο Αστέρας παρουσιάζει δύο πρόσωπα από παιχνίδι σε παιχνίδι:

«Σαφώς και μας προβληματίζει, το κακό είναι ότι πολλές φορές όταν παίζεις ας πούμε με τον Ολυμπιακό οι παίχτες χωρίς να τους πεις τίποτα είναι από μόνοι τους πιο πολύ συγκεντρωμένοι, πιο πειθαρχημένοι στο γήπεδο, πιο δυναμικοί στις μονομαχίες τους, αυτό που δουλεύουμε και το κάναμε είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν ότι πρέπει να τους φέρει στο ίδιο βαθμό ετοιμότητας, πειθαρχίας και συγκέντρωσης μές στο παιχνίδι, εμείς αυτό το προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, απέχουμε από θριαμβολογίες μετά από νίκες ή από κατάθλιψη μετά από ήττες, ας μου επιτραπεί η έκφραση και συνεχίζουμε το ίδιο συγκεντρωμένοι να δουλεύουμε κάθε βδομάδα, κάθε αντίπαλο, κάθε παιχνίδι».

Για το που εκτιμά ότι θα κριθεί το παιχνίδι:

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να έχουμε καλή αμυντική οργάνωση, εγώ το λέω συνέχεια αυτό στους παίχτες γιατί σε όποια παιχνίδια ήμασταν δυνατοί και οργανωμένοι αμυντικά έχουμε νικήσει αυτά τα παιχνίδια, η ομάδα κάνει σχεδόν σε κάθε αγώνα γκολ, πρέπει, όμως, να' μαστε το ίδιο πειθαρχημένοι και σοβαροί αμυντικά, εκεί και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: