Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αιώνιε, κράτα με να σε κρατώ, πάμε τώρα για… βουνό!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr για την κοινή μοίρα των «αιωνίων» που προκρίθηκαν χέρι-χέρι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και μετά το δικό τους «εμφύλιο» ετοιμάζονται για τα… πολύ δύσκολα.
Αιώνιε, κράτα με να σε κρατώ, πάμε τώρα για… βουνό
Είναι γεγονός πως οι «αιώνιοι» δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο. Παρά το… μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι μεν δεν διανοούνται τη ζωή χωρίς τους δε και τούμπαλιν, όσο κι αν κάποιοι στις τάξεις αμφοτέρων αρνούνται να το παραδεχτούν και θα εύχονταν μεταξύ αστείου και (δυστυχώς) σοβαρού να εξοντωθούν οι απέναντι.

Η μοίρα έμελε οι δύο ομάδες, για τις οποίες υπήρχε πριν από λίγες μέρες αμφιβολία αν έστω και μία θα έφτανε στην οκτάδα, να περάσουν «πακέτο» στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα και το νέο κάζο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε αυτό που ξέρει καλά. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε τη… λιγοψυχία της Μάλαγα που είναι ένα εξαιρετικό σύνολο αλλά με παίκτες χωρίς προσωπικότητα και έφτασε στο ζητούμενο.

Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους και αποφόρτισαν τους «ερυθρόλευκους» μετά τα καλά νέα από τη Βιτόρια. Ασφαλώς ουδείς δικαιούται να πανηγυρίσει, αφού πρόκειται για τον μίνιμουμ στόχων που είχε τεθεί εκατέρωθεν από την αρχή της σεζόν. Τα δύσκολα για τους «αιώνιους» είναι μπροστά τους. Και η αναφορά αυτή δεν είναι για τον «εμφύλιο» της ερχόμενης Πέμπτης στο ΣΕΦ, που δεν θα κρίνει καν τον αντίπαλο στα play offs. Αυτός θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά περισσότερο της Ρεάλ Μαδρίτης που παίζει την επομένη του ελληνικού ντέρμπι και του Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ καλά θα κάνουν να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να μην αναλωθούν στα προεόρτια και μεθεόρτια ενός αδιάφορου αγώνα, καθώς το μόνο που θα κερδίσουν-πέραν ίσως από μία νίκη γοήτρου και μόνο-είναι ο αποπροσανατολισμός από το στόχο. Τα play offs αρχίζουν χωρίς… ανάσα, από τη Μεγάλη Εβδομάδα, κι εκεί δεν θα υπάρχουν μπροστά τους Μάλαγες και Εφές, αλλά δύο μεγαθήρια που θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας, ενώ τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα μετά από ένα εξοντωτικό Top 16 στον όμιλο του θανάτου, τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους εκεί έκαναν… περίπατο.

Η αποστολή τους είναι δύσκολη, πλην όμως όχι… impossible. Τα έχουν καταφέρει πολλάκις από θέση αουτσάιντερ κι ασφαλώς το ξέρει η ψυχούλα τους στη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πόσο πολύ ΔΕΝ ήθελαν να βρεθούν στο δρόμο τους οι εφτάψυχες ελληνικές ομάδες.

Είθε οι δύο «αιώνιοι» να ανέβουν χέρι-χέρι το μεγάλο βουνό, πραγματικό Γολγοθά λόγω και των ημερών, που έχουν μπροστά τους και να βρεθούν παρέα το Μάιο στο Μιλάνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: