Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μαρινάκης – Αλαφούζος θα καθαρίσουν το ποδόσφαιρο!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την σημερινή συνεδρίαση της Superleague, που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική αν τα λόγια γίνουν πράξεις.
Αν οι πράξεις ακολουθήσουν τα λόγια, δηλαδή αν υπάρξει συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, η σημερινή συνεδρίαση της Superleague μπορεί να κερδίσει την ιστορική αναφορά. Διότι θα αναφέρεται ως η ημέρα της αρχής για την λύση, την αλλαγή των προδιαγραφών του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, την προοπτική της αναβάθμισης του πρωταθλήματος.
Η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η αρχή της λύσης ενός εκ των βασικότερων προβλημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της διαιτησίας. Οι ξένοι αρχιδιαιτητές είναι η αρχή της λύσης του προβλήματος. Διότι με σοβαρούς ξένους επαγγελματίες διευθυντές διαιτησίας, το ελληνικό πρωτάθλημα θα αρχίσει να λύνει το πρόβλημα. Με επαγγελματίες που έχουν σύγχρονη αντίληψη και εφαρμοσμένες θεωρίες για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, η διαιτησία θα αρχίσει να γίνεται φυσιολογική, ανεπηρέαστη, σύγχρονη, αυθεντική. Και θα πείθει περισσότερο από ποτέ περί αυτού, διότι οι ξένοι, εξ ορισμού, δεν επηρεάζονται από ρεύματα και ανέμους, ούτε λειτουργούν υπό την επιρροή των κραυγών.
Η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου είναι η συνέχεια της επίλυσης του προβλήματος. Διότι οι ξένοι παρατηρητές, εφόσον είναι επαγγελματίες με βιογραφικό που πείθει ότι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά, θα λειτουργήσουν, εξ ορισμού, καλύτερα από τους σημερινούς. Και θα πείθουν περισσότερο από ποτέ ότι αυτοί που κρίνουν και ελέγχουν τους διαιτητές είναι ανεπηρέαστοι από ανέμους και ρεύματα, από φωνές και ψιθύρους, από παρασκήνια και νταραβέρια, από κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
Ολο αυτό που συνέβη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος που παρακολουθούμε. Στην πρώτη της ανάγνωση μοιάζει με ευκαιρία ιστορική. Αν δεν μείνουν στα λόγια, οι επιχειρηματίες μπορούν επιτέλους να αλλάξουν και το περίβλημα αλλά και το περιεχόμενο του προϊόντος που προσφέρουν στον Ελληνα καταναλωτή. Αυτό το ποδόσφαιρο μπορεί ξαφνικά να γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του σε αυτό τον τόπο. Πιο δημοφιλές και αποδεκτό από όσο μπορούν να φανταστούν αυτοί που κάθισαν σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων που καθορίζουν τη μοίρα ενός ποδοσφαίρου που ζει καταδικασμένο σήμερα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: