Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μια στιγμή και όλα αλλάζουν…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για την... συνταγή 4-0 που είχε ο Ολυμπιακός αλλά τελικά στο φινάλε άφησε τον αντίπαλο του να ελπίζει!
Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο άθλημα. Γιατί μπορεί κάλλιστα η χειρότερη ομάδα να πάρει αποτέλεσμα και να ελπίζει. Στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.
 
 
Ο Θρύλος μπήκε στον αγώνα με συνταγή… 4-0 και στο 11’ είχε ήδη σημειώσει δύο γκολ. Κοινώς, το ματσάκι όδευε προς νέα τεσσάρα, ειδικά αν αναλογιστούμε και την εικόνα του ΠΑΟΚ. Με παίκτες πελαγωμένους, με παίκτες που δεν μπορούσαν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους.
 
Ούτε να ξεμυτίσουν δεν μπορούσαν και ήρθε μια στιγμή και όλα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ στη πρώτη του επίσκεψη, εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια των πρωταθλητών και μείωσε σε 2-1. Εάν ο Αθανασιάδης δεν έπαιρνε την μπάλα για να την πάει στη σέντρα ή εάν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν προσπαθούσαν να του την πάρουν, το ματς θα συνεχιζόταν κανονικά. Και ο Ολυμπιακός με 11 εναντίον 11, λογικά θα ανέβαζε τον δείκτη του σκορ.
 
Ωστόσο, άναψαν τα αίματα και εν τέλει ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές (προσωπικά θα μπορούσαν να είχαν αποβληθεί τόσο ο Φουστέρ, όσο και ο Αθανασιάδης με το γράμμα του νόμου) και αναγκάστηκε να αλλάξει αγωνιστικό πλάνο. Όπως θα μπορούσε να είχε αποβληθεί ο Αθανασιάδης για χέρι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ θέλω να πιστεύω ότι ο Ινσουαράλδε, ο νέος Γκαρσία, δεν πάτησε εσκεμμένα τον Κάμπελ…  
 
Οι Θεσσαλονικείς γύρισαν πίσω, έκλεισαν τους διαδρόμους και οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν είχαν τρόπο να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα, αλλά το έριξαν στις σέντρες. Προς το τέλος του ματς, ο ΟΤΕ έδωσε ένα στατιστικό με τον Ολυμπιακό να μετρά 10 στα 40 γεμίσματα! Σαράντα σέντρες, ειλικρινά δεν θυμάμαι από πότε είχαν να κάνουν οι Πειραιώτες. Πιθανολογώ από εποχής Τσιαντάκη, που έψαχνε το κεφάλι του Τσαλουχίδη!
 
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει ρεβάνς, καθώς το 2-1 δεν είναι σκορ μη ανατρέψιμο. Ο κανονικός Ολυμπιακός βέβαια, μπορεί να πάει στη Τούμπα και να κερδίσει. Όπως το έχει κάνει άπειρες φορές. Και καλό θα ήταν να ηρεμήσουν τα πράγματα, ειδικά από τους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες. 
Γιατί είναι ανήκουστο και πρωτόγνωρο, ποδοσφαιριστής να γράφει στην κατάρα – κατά τη γνώμη μου – των social media «θα τους σκοτώσουμε αυτούς τους τύπους στην Τούμπα». Μάγκας…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: