Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αλβέρτης: «Ομάδα και κόσμος είναι ένα»

Στη στήριξη του κόσμου στάθηκε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ουνικάχα Μάλαγα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αλβέρτης: «Ομάδα και κόσμος είναι ένα»
Ο Παναθηναϊκός νίκησε (69-60) τη Μάλαγα, πέρασε στα προημιτελικά της Euroleague και ο προπονητής των πράσινων, Φραγκίσκος Αλβέρτης, μίλησε για τους φιλάθλους που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μειονέκτημα έδρας το οποίο θα έχει στους "8" το "τριφύλλι" λέγοντας ότι αυτός και οι παίκτες του θα ήθελαν το αβαντάζ, αλλά ομάδες σαν τον εξάκις Πρωταθλητή Ευρώπης μπορούν την ανατροπή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλβέρτης στη συνέντευξη Τύπου:

«Αυτό που έπρεπε να κάνουμε σήμερα το κάναμε. Ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πίεση, αλλά παίξαμε καλά αμυντικά. Επιθετικά είχαμε νεκρά διαστήματα που πρέπει να βελτιώσουμε κι απλά συνεχίζουμε».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος δεν έλειψε ποτέ. Όταν η ομάδα τον έχει ανάγκη όπως τον είχε σήμερα. Ομάδα και κόσμος είναι ένα και προχωράει. Μέχρι να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Για το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό και για την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ κι αν υπάρχει προτίμηση: «Δεν είμαστε σε θέση να έχουμε προτίμηση. Θα κυνηγάμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και θα δούμε που θα πάμε. Θα παίξουμε με μία από τις δύο ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετική πορεία και απλά περιμένουμε».

Για το μειονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ: «Γι’ αυτό λέγεται πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Θα θέλαμε να έχουμε το αβαντάζ της έδρας. Ομάδες σε τέτοιο επίπεδο μπορούν την ανατροπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε με μειονέκτημα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για το τι έβαλε στην ομάδα και τι δεν έβαλε σε αυτό το χρονικό διάστημα: «Θεωρητικά είναι εύκολα κάποια πράγματα, ενώ μέσα στο γήπεδο χρειάζονται ώρες δουλειάς. Μιλάω για την επίθεση. Δουλεύουμε πράγματα και θέλουμε χρόνο για να βγάλουμε πράγματα. Παράλληλα να διατηρήσουμε την αμυντική ταυτότητα. Η καλύτερη γιατρειά για όλα αυτά είναι ο χρόνος. Η καθημερινή προπόνηση και οι ώρες δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: