Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τελευταία ευκαιρία για Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει στην άκρη τις... κοκορομαχίες και μπαίνει στην ουσία της συζήτησης της χθεσινής Λίγκας (δανεικοί, διαιτησία, αξιοπιστία) η οποία αφήνει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για το ποδόσφαιρο.
Το πως θα περάσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της κάθε ομάδας το περιεχόμενο της χθεσινής συζήτησης στην Σούπερ Λίγκα μικρή σημασία έχει. Οπως μικρή σημασία έχει για το ποδόσφαιρο οι όποιες... κοκορομαχίες.

Το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, το ποιος έκανε τις προτάσεις, το ποιος είναι μάγκας, το ποιος την είπε σε ποιόν είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ας τα διαβάσετε παραδίπλα αυτά... Τα σημαντικά ασφαλώς είναι άλλα και κάποια στιγμή και ο Τύπος πρέπει να εστιάσει σε αυτά και όχι στο αν ο τάδε την είπε στον δείνα.

Μιλώντας λοιπόν με αρκετές διαφορετικές πλευρές για όσα ειπώθηκαν σε αυτό το Δ.Σ. διαπιστώνω ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ίσως να υπάρχει μία μικρή ευκαιρία. Δεν θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος, ή ότι τρέφω αυταπάτες ότι επιτέλους θα υπάρξει μία συμφωνία, αλλά από την άλλη ίσως κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι δεν οδηγεί πουθενά αυτό το ποδόσφαιρο και αυτός ο συνεταιρισμός.

Τι ειπώθηκε λοιπόν στα βασικά και όχι στις ατάκες των εντυπώσεων. Πρώτον ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαιτησία το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με... ξένο δάχτυλο. Δεν έγινε λοιπόν συζήτηση μόνο για ξένους αρχιδιαιτητές, αλλά και για ξένους παρατηρητές διαιτησίας. Δεν λέω ότι αυτή είναι η λύση, δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, λέω όμως ότι είναι μία αρχή για να κουβεντιάσουν και να αντιμετωπίσουν το Νο1 πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα πρόβλημα που είναι και υπαρκτό, αλλά και καχυποψίας.

Το δεύτερο σημείο το οποίο συζητήθηκε ήταν οι “δανεικοί”. Χωρίς να έχει σημασία ποιός το έθεσε και με ποιο τρόπο, φαίνεται ότι και αυτό υπάρχει διάθεση και να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί. Δεν ξέρω αν θα καταλήξουν στην απαγόρευση, στην μείωση, σε κανόνα που θα επιτρέπει τον δανεισμό κάποιου παίκτη κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ή τι άλλο τέλος πάντων θα σκεφτούν και θα αποφασίσουν, αλλά ξέρω ότι είναι μία αρχή, μία αποδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οπως επίσης υπήρξε μία αποδοχή ότι κάποια στιγμή το έτσι κι' αλλιώς υποβαθμισμένο προϊόν της Σούπερ Λίγκας θα πάψει να υφίσταται ακόμη και ως τέτοιο με τους βασικούς χρηματοδότες του να του γυρνούν την πλάτη. Ποιος ο λόγος ο ΟΠΑΠ, ειδικά τώρα που έγινε ιδιωτικός να βάζει τα λεφτά του πάνω σε αυτό το προϊόν και ακόμη περισσότερο ποιος ο λόγος η ΝΟVA να επενδύει σε ένα ποδόσφαιρο που αμφισβητείται από όλους.

Το πράγμα λοιπόν είναι απλό. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για Μαρινάκη, Σαββίδη και Αλαφούζο να βρουν μία λύση, μία κοινή συνισταμένη πάνω στην οποία θα συμβαδίσουν. Αν δεν την βρουν και κυρίως αν δεν βάλουν τους κανόνες ξανά από την αρχή και σε στέρεες βάσεις το πράγμα απλά δεν θα προχωρήσει, τα γήπεδα δεν θα είναι μισοάδεια, άλλα εντελώς άδεια και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μετατραπεί σε ένα προιόν που θα έχει την ίδια απήχηση με αυτήν που έχει σήμερα στην Ελλάδα ο Ιππόδρομος. Τόσο απλά...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: