Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εύκολα η Τσέλσι, την έκπληξη η Σπάρτακ


Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη διαφορά στον έκτο όμιλο. Η Τσέλσι δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στη Ζίλινα, την οποία και συνέτριψε με 4-1.Το σύνολο του Αντσελότι από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις της, καθώς μέχρι να συμπληρωθεί το ημίωρο είχε πετύχει τρία τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "μπλε" ξεκίνησαν και πάλι με γκολ, αφήνοντας στη συνέχεια το πόδι από το γκάζι.

Ο Εσιέν στο 13' μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του και την προσποίηση του Μαλουντά, ήρθε σαν τρέιλερ και με σουτ άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια άνηκε στον Ανελκά, ο οποίος με διαγώνιο σουτ στο 24' και με κοντινό πλασέ στο 27, ανέβασε το δείκτη του σκορ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ο Στάριτζ στο 48' βγήκε απέναντι από τον Ντουμπράβκα και με σουτ πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδος του. Το μόνο που κατάφερε να πετύχει ή Ζίλινα, ήταν να μειώσει σε 4-1 στο 55' με αυτογκόλ του Αλεξ.

ΖΙΛΙΝΑ (Πάβελ Χάπαλ) : Ντουμπράβκα, Γκουλντάν (79΄ Ανγκέλοβιτς), Πιάτσεκ, Πετσάλκα, Μραζ, Ρίλκε (57΄ Πόλιατσεκ), Γιεζ, Τσεεσάι (62΄ Μαϊτάν), Μπέλο, Βλάνταβιτς, Οραβετς
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι) : Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Ζίρκοφ, Εσιέν, Ομπι Μίκελ, Μπεναγιούν (79΄ ΜακΙχραν), Στάριτζ (62΄ Κακουτά), Ανελκά, Μαλουντά (88΄ Φαν Αανολτ)


Στη Μασσαλία η Σπάρτακ Μόσχας έκανε την έκπληξη και έφυγε με το τρίποντο νικώντας τη Μαρσέιγ με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο η μπάλα τους... τιμώρησε στο τέλος

Οι Γάλλοι είχαν συνολικά 28 προσπάθειες για γκολ, έναντι μόλις έξι των Ρώσων, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί και στα μετόπισθεν και μπροστά. Στο 81' ο Κομπάροφ από τα αριστερά της περιοχής γύρισε την μπάλα, αλλά ο Αζπιλικουέτα στην προσπάθεια του να διώξει της άλλαξε πορεία και την έστειλε να περάσει κάτω από τα πόδια του Μανταντά και στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ άγγιξε την ισοφάριση, όμως, η "στρογγυλή θεά" από το σουτ του Βαλμπουένα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ντίκαν και πέρασε ξυστά από το αριστερό. Ετσι η Σπάρτακ με τη βοήθεια της τύχης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της γαλλικής ομάδας και συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με την Τσέλσι.

ΜΑΡΣΕΙΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αζπιλικουέτα, Χίλτον, Χάιντζε, Ταϊβο, Σισέ, Λούτσο Γκονζάλες (83΄ Τζ.Αγιού), Σεϊρού, Βαλμπουένα, Α.Αγιού, Μπραντάο (62΄ Ζινιάκ)
ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Πάρσιβλιουκ, Παρέχα, Σούτσι, Μακέεφ, Σεσούκοφ (88΄ Αρι), ΜακΓκίντι (83΄ Σαμπίτοφ), Αλεξ (90΄ Στραντσλ), Κομπάροφ, Ιμπσον, Γουέλιτον

Δεν υπάρχουν σχόλια: