Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πήρε ό,τι του άξιζε ο ΠΑΟΚ


Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση ενάντια στην Μπριζ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξύπνησε επιθετικά μετά το τέρμα του Κουεμάχα (61'), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στην ισοφάριση (1-1) με άπιαστη κεφαλιά του Μαλεζά στο 78ο λεπτό.

Πώς έπαιξε:

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς. Δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Λίνο, αριστερό ο Σνάουτσνερ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής παρατάχθηκε ο Βιτόλο μαζί με τον Γκαρσία έχοντας μπροστά τους τον Ιβιτς. Στις «πτέρυγες» ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) και ο Βιεϊρίνια (αριστερά) με τον Παπάζογλου να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Περιοριζόμενος σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίωρο, ο ΠΑΟΚ επέτρεψε στην Μπριζ να κάνει παιχνίδι δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ. Στην χαρακτηριστικότερη όλων, ο Πέρισιτς, που ήταν και ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Βέλγων, σημάδεψε με σουτ το δεξί δοκάρι. Αφού άντεξε στην πίεση, ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε κρατώντας άνετα το μηδέν, αδυνατώντας, όμως να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε γενικές γραμμές και με δεδομένο ότι πρόκειται για εκτός έδρας ματς, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο.

Η σταθερή υπεροχή της Μπριζ επιβραβεύθηκε στο 61ο λεπτό. Από πάσα του Ντιράρ και οριακή θέση οφσάιντ, ένας πρώην παίκτης του Άρη, ο Ντόρτζε Κουεμάχα, πλάσαρε εύστοχα «γράφοντας» το 1-0. Προφανέστατα κάτι δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΟΚ κι έτσι ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να παίξει το χαρτί «Ελ Ζαρ». Ο Μαροκινός άσος έδωσε πνοή στην επίθεση του «Δικεφάλου», ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Μαλεζάς νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 78ο λεπτό. Μπριζ (Αντρι Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (24' Σίμεϊς), Χόφκενς, Ντονκ, Ντιάζ, Νταλμά (80' Βάργκας), Γκέρετς, Οντίντζα, Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα.

Στον πάγκο: Φαν ντερ Χέιντεν, Σκέποβιτς, Ντε Βλίεγκερ, Λεστιέν, Φαν Γκίσενχεμ.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (89' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (90'+1' Φιλομένο), Παπάζογλου (74' Ελ Ζαρ).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Ζουέλα.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)
Γήπεδο: «Γιαν Μπρέιντελ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: