Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θεός… Άρης!


Μία από τις σπουδαιότερες νίκες του στην Ευρώπη πανηγυρίζει ο Άρης! Έπειτα από μία μεγαλειώδη εμφάνιση, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με ένα καταπληκτικό γκολ του Χαβίτο (59') 1-0 της κατόχου του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, στο… κολασμένο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης! Ευκαιρίες να δώσει ακόμα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη είχε ο Κόκε στο 70' (δοκάρι) και στο 82'!Πως έπαιξε

Με το αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε τον Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κάτω από την εστία ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικοί αμυντικοί οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, αριστερά ο Μισέλ και δεξιά ο Βανγκέλι. Αμυντικά χαφ οι Φατί και Πρίττας, δεξιά ο Χαβίτο, αριστερά ο Μενδρινός και στην κορυφή της επίθεσης ο Κόκε μαζί με τον Ρουίς.

Το ματς

Άρης να… γουστάρεις από την αρχή

Πολύ ορεξάτος μπήκε ο Άρης στο ματς, παίζοντας σαν… τη γάτα με το ποντίκι την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Χωρίς να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πίεζε παντού την ισπανική ομάδα -που έδειχνε σαν να μην περίμενε τόσο κινητικούς τους γηπεδούχους-, είχε ένα καλό σουτ με τον Χαβίτο μόλις στο 3' και μία… υποψία φάσης στο 24', γενικότερα, όμως, δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευκαιρία ανά πάσα στιγμή. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύονταν τα κενά στην άμυνα της Ατλέτικο (ειδικά στην αριστερή πλευρά), την οποία και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις. Σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία του Άρη, και μόνο το γεγονός ότι κοτζάμ Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, λέει πολλά! Χαβίτο και… ΓΚΟΟΟΟΟΛ!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης, ωστόσο, δε… μάσησε και πέντε λεπτά μετά την έναρξή του και για ένα δεκαπεντάλεπτο (περίπου), κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο 50', ο Κόκε παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!), ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο «κεραυνός» του Φατί από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο.

Τελικά, το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρα… φωτιά στο 59', όταν ο κορυφαίος του αγώνα -μαζί με τον Φατί- Χαβίτο «εκτέλεσε» τον Ντε Χέα για το 1-0! Δέκα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, αλλά ο Σέρχιο Κόκε σημάδεψε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Ατλέτικο και ο Ρουίς νικήθηκε στην εξέλιξη της φάσης από τον Βαλέρα.

Από κει και πέρα και μέχρι το τέλος του αγώνα, η Ατλέτικο πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους.

Οι «ροχιμπλάνος» λίγο έλειψε να σκοράρουν σε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο 79', με τον Σηφάκη αρχικά να αποκρούει και τον Ντιέγκο στη συνέχεια να παίρνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόκε έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον γκολκίπερ της ισπανικής ομάδας να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης κράτησε τη σπουδαία νίκη και μαζί το αήττητο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα του για 42 ολόκληρα χρόνια! ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (90'+2' Καζναφέρης)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Βαλέρα, Γκοντίν, Αντόνιο Λόπεθ, Μερίδα (60' Ρέγες), Καμάτσο (77' Σουάρες), Τιάγκο, Σιμάο, Αλβάρο Ντομίνγκες, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Τζέικ Κόλιν, Κέβιν Φρεντ, Μάικλ Όλιβερ

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης», Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: