Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Nα ανοίξει τα φτερά του…


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, όλοι στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλουν να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή της ομάδας σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και αν τα καταφέρουν, να περάσουν στους «32» του δεύτερου θεσμού της UEFA. Η αρχή μπορεί να γίνει από το Βέλγιο, όπου οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν απόψε την Κλαμπ Μπριζ 20:00, Novasports 3

Οι εμφανίσεις των «ασπρόμαυρων» απέναντι στον Άγιαξ και τη Φενερμπαχτσέ έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα και γενικά υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει ζητήσει από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να… αποδράσει ο ΠΑΟΚ με το «διπλό» από το Βέλγιο. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 41χρονος προπονητής να χρησιμοποιήσει τον Ελ Ζαρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια και τον Κουτσιανικούλη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Φωτάκης, Παπάζογλου, Ζουέλα και Φιλομένο. Από τους διαθέσιμους που είχαν δηλωθεί στη λίστα της UEFA, ο μόνος που μένει Θεσσαλονίκη είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Πώς θα αγωνιστεί η Μπριζ

Οι Βέλγοι δεν τα πάνε καλά στο πρωτάθλημα, αφού μετά από έξι αγώνες βρίσκονται στην όγδοη θέση και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα. Παράλληλα, στο σημερινό ματς δεν θα αγωνιστεί - λόγω σοβαρού τραυματισμού - ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας, ο Νιγηριανός Ακπάλα. Με σύστημα 4-4-1-1 θα παρατάξει ο Άντρι Κόστερ την Μπριζ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει τους: Στίνεν (τερματοφύλακας), Βερμιούλεν (δεξί μπακ), Χόεφκενς, Ντονκ (κεντρικοί αμυντικοί), Βαν ντερ Χέιντεν (αριστερό μπακ), Πέρισιτς (αριστερό χαφ), Οντίγια, Γκέρετς (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Νταλμά (δεξί χαφ), Βάργκας («δεκάρι») και Κουεμάχα (επιθετικός). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντε Βλίγκερ, Ντίαζ, Ντιράρ, Σίμαες, Βαν Γκίσεγκεμ, Βαν Άκερ, Σκέποβιτς και Λεστιέν. Εκτός έμειναν οι Καμοζάτο και Μπλοντέλ.

Αποφάσεις για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο της Μπριζ πάρθηκαν χθες στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης. Εκεί οι Βέλγοι ανέφεραν ότι έχουν προπωλήσει 15.000 εισιτήρια, ενώ ο ΠΑΟΚ 1.200. Τα άλλα 150 θα δοθούν σήμερα στο Μπριζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: