Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γερουλάνος: «Εγώ δεν δέχομαι απειλές»

Γερουλάνος: «Εγώ δεν δέχομαι απειλές»
Σαφή θέση για το περίφημο αυτοδιοίκητο που επικαλούνται οι ποδοσφαιρικές αρχές ώστε να μπλοκάρουν συγκεκριμένες διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου που τους θίγουν, πήρε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στέλνοντας μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχτεί απειλές, ούτε προτάσεις για αλλαγές στο νόμο, με επίφαση το αυτοδιοίκητο.

Στην τοποθέτηση του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ήταν αιχμηρός και αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:

«Το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Όταν ανοίγει ένα κεφάλι στα γήπεδα, δεν ρωτάει κανείς “τι κάνει ο Πλατινί” και “τι κάνει η ΦΙΦΑ”. Όλοι ρωτάνε “τι κάνει η πολιτεία”. Πέρυσι όταν ξέσπασαν τα σκάνδαλα, όλοι μου έλεγαν “κλείσε το ποδόσφαιρο εντελώς”. Εγώ δεν το έκανα για να το προστατεύσω.

Είπα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να μη μου φέρουν αλλαγές για το νομοσχέδιο με επίφαση το αυτοδιοίκητο. Διότι αυτό είναι λάθος. Έτσι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν πρόκειται να δεχτώ απειλές, ειδικά με επίφαση το αυτοδιοίκητο. Η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: