Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εκπέμπει SOS, απαιτείται στήριξη!!

Στον μπασκετικό ΠΑΟΚ το ΔΝΤ είναι επιβεβλημένο λόγω του... μπαμπούλα που λέγεται άρθρο 99 και όχι μόνο. Η οικονομική κατάσταση στην ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή την στιγμή τουλάχιστον πολύ δύσκολη.


Εκπέμπει SOS, απαιτείται στήριξη
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Τα οικονομικά στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ είναι πάντα σε πρώτο πλάνο λόγω της πίεσης της UEFA, αλλά και στον μπασκετικό "Δικέφαλο" συνεχώς ασχολούνται με αυτό το θέμα. Λογικό για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αφού τα έσοδα αγνοούνται και τα έξοδα είναι πολλά και διάφορα. Εχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πραγματικά έχουν... πονοκεφαλιάσει για τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ, αλλά πλέον τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο άσχημα. Η κατάσταση λοιπόν αυτή την στιγμή μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πολύ δύσκολη αν όχι απελπιστική. Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς;
Από την συνεχής καθυστέρηση που υπάρχει στα τηλεοπτικά που όλο... έρχονται κάθε εβδομάδα, αλλά συνεχώς υπάρχει αναμονή μέχρι να γίνει αυτό. Από το γεγονός πως υπήρξε το σοκ με τον χορηγό "Stamion" αφού στον ΠΑΟΚ περίμεναν εδώ και καιρό έσοδα (τα οποία θα ήταν σωτήρια είναι η αλήθεια για την ομάδα) αλλά... τίποτα και οι σχέσεις με την ΚΑΕ οδηγούνται στα άκρα και η τελευταία στον... γκρεμό. Από το θέμα με τον ΟΠΑΠ και το ότι ενώ υπήρχε υπόσχεση να πάρει ο "Δικέφαλος" κρατική διαφήμιση στην φανέλα, δεν έγινε ούτε αυτό. Και να ήταν μόνο αυτά; Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αντικειμενικά δεν έχει αγκαλιάσει φέτος την ομάδα και είναι... είδηση όταν ο "Δικέφαλος" "κόβει" τετραψήφιο αριθμό εισιτηρίων.
Εξοδα... αναρίθμητα
Μέσα σε όσα αναφέραμε, λοιπόν, υπάρχει και ο... μπαμπούλας του άρθρου 99 (μέχρι τον Δεκέμβριο ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πληρώσει 155.000 ευρώ αλλά πλήρωσε τα 25.000 αφού τα υπόλοιπα 130.000 ευρώ απλά δεν μπορούσε να τα βρει). Η υπαγωγή σε αυτό ασφαλώς και είναι κάτι θετικό για τον ΠΑΟΚ, αλλά για να "ζήσει" ο "Δικέφαλος" πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις (έστω με μια πολύ μικρή απόκλιση). Ειδάλλως υπάρχει η κίνδυνος κάποιος να προσφύγει για την άρση αυτού και τότε αυτό θα αποτελέσει μια μαχαιριά στην καρδιά των "ασπρόμαυρων".
Υπαρχουν συν τοις άλλοις και αυτοί που δεν έχουν "μπει" στο άρθρο και αφορούν υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης. Ντρόμπνιακ, Ντελινικάιτις, Δέδας και Αποστολίδης, που τους έχει γίνει εκχώρηση των τηλεοπτικών και κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον Γκετσέφσκι, και πάει λέγοντας... Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε ο ΠΑΟΚ εκπέμπει SOS. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, ενώ έσοδα δεν υπάρχουν -ακόμη τουλάχιστον- και το κακό είναι πως στον δεύτερο γύρο δεν υπάρχει κάποιο εντός έδρας ντέρμπι (με Ολυμπιακό, Παναθηναικό και Αρη ο ΠΑΟΚ έπαιξε).
Προσαρμογή στα νέα δεδομένα
Με βάση όλα αυτά η εξυγίανση είναι μονόδρομος, όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο άρθρο. Δεν υπάρχει καμιά πολυτέλεια για έξοδα μεγάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που στον "Δικέφαλο" έχουν αποφασίσει να γίνουν περικοπές στο αγωνιστικό τμήμα. Επονται φυγές (Αντριουσκεβίτσιους, αναμένεται του Ράιτ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως θα γίνει κάποια στιγμή αυτό και με τον Γκίντενς), ενώ αυτοί που θα έρθουν θα είναι πολύ φτηνότεροι παίκτες (το αγωνιστικό έχει ενημερωθεί σχετικά γι' αυτό).
Ο λόγος είναι προφανής από όλα τα παραπάνω... Γι' αυτό η ιδέα των αποδεσμεύσεων, όπως αρχίζει και ωριμάζει στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, μάλλον θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στον μπασκετικό (φυσικά οι Βιειρίνια και Κοντρέρας είναι δύο ονόματα που κάνουν "μπαμ" στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ δεν συμβαίνει το ίδιο). Γιατί όπως εξηγήσαμε το άρθρο 99 (με το οποίο τα χρέη φτάνουν τα 3.750.000 ευρώ) είναι ο αντίστοιχος... μπαμπούλας του τμήματος μπάσκετ και εκεί δεν χωράνε αστεία.
Να στηρίξει επιτέλους ο κόσμος
Με όλα τα παραπάνω θα σταθούμε ξανά στο θέμα του κόσμου. Ο τελευταίος είναι η μόνη σωτηρία του ΠΑΟΚ. Με τα 120 εισιτήρια στο ματς με τον Ικαρο, το μόνο που φαίνεται είναι ότι οι φίλοι του "Δικεφάλου" έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα. Ε, για να σηκωθεί αυτή και να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που αναφέραμε, επιτέλους πρέπει ο κόσμος να στηρίξει. Εάν περιμένει με το καλημέρα επιτυχίες ή μεγάλους παίκτες για να το κάνει, η -πικρή- αλήθεια είναι η εξής: Ο ΠΑΟΚ είναι νωρίς για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο αφού προέχει το οικονομικό.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: