Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Και τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μου

Θέλοντας και μη, οφείλουμε να αξιολογήσουμε σωστά τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν μετά την απολογία του ΠΑΟΚ στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και την καμπάνα στον Δικέφαλο.

Και τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μου
Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Και φυσικά δεν πρόκειται να σταθούμε στο επιφανειακό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που απλά ανακουφίζει την ΠΑΕ την δεδομένη χρονική στιγμή. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να κάνει τα πάντα για να αλλάξει αυτήν την δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Δεν θα επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με αυτήν που αντιμετωπίζουν άλλες ελληνικές ομάδες. Ούτως ή άλλως, μια προς μια, θα βρεθούν ενώπιον της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Για τον ΠΑΟΚ πάντως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Και τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μου. Είναι απαγορευτικό κάθε λάθος από εδώ και πέρα, δεν μπορεί να γίνει καμία μεγάλη μεταγραφή, δεν μπορεί να ελπίζει ο κάθε ΠΑΟΚτσής σε ευοίωνες ημέρες και επίτευξη μεγάλων στόχων από εδώ και στο εξής. Το μόνο θέμα που θα κυριαρχεί, θα είναι η εξυγίανση, η αποδέσμευση και άλλων παικτών, ενδεχομένως και μια πώληση το καλοκαίρι, αν δεν βγαίνουν τα «κουκιά».

Μπροστά στον κίνδυνο να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (από το καλοκαίρι) για τα επόμενα τρία χρόνια, η διοίκηση της ΠΑΕ θα επιβάλει μια σκληρή πολιτική εξυγίανσης, στη οποία θα πρέπει να πετύχει απόλυτα. Διότι αν δεν το καταφέρει, πρώτα η ίδια θα δεχθεί τα πυρά όλου του κόσμου και δεύτερο θα υποθηκεύσει το μέλλον της ομάδας.

Βεβαίως για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, ευθύνεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ που δεν έκανε το σωστό προγραμματισμό, μιλούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για εξυγίανση που επί της ουσίας δεν έγινε και μετακύλυσε τα χρέη που είχε «κληρονομήσει» από τη μια χρονιά στη άλλη. Στη ουσία, το «σλόγκαν»: εξυγίανση στον ΠΑΟΚ, κρίνεται αποτυχημένο και στη θεωρία, αλλά κυρίως στην πράξη.

Από την στιγμή που δεν έγινε η εξυγίανση, ήρθε το καλοκαίρι ο Φλωρίδης που παραμύθιασε τον κόσμο και την διοίκηση, τον ανέχτηκε ο Ζαγοράκης ενώ και ο Σαχπατζίδης που ήξερε όλη την αλήθεια δεν ενήργησε όπως έπρεπε για να τον ξεμπροστιάσει. Όλα αυτά, σε μια γενική περίληψη των όσων έγιναν στο παρελθόν, που οδήγησαν σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι.

Και τώρα, τρέχουν και δεν φτάνουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απόλυτα δικαιολογημένα. Τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσουμε πως «έσωσαν την παρτίδα» στο . . . «παρά πέντε» και θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι το καλοκαίρι για να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια. Είπαμε, τα λάθη έγιναν και πλέον κοστίζουν στον ΠΑΟΚ, που όμως έχει τη ευχέρεια να κερδίσει αυτήν την δύσκολη μάχη. Γιατί όταν η UEFA απειλεί τον Δικέφαλο, με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν δεν βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Είπαμε, προς το παρών η «παρτίδα» σώθηκε. Παρακολουθούμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν για τη οριστική και πλήρη εξυγίανση της ΠΑΕ. Η οποία μέχρι τώρα δεν έγινε, αλλά πλέον άρχισε να υλοποιείται. Για την σωτηρία και του ΠΑΟΚ, αλλά και των φυσικών προσώπων που τον διοικούν.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: