Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Είχε «καρδιά» η Λιόν!!

Είχε «καρδιά» η Λιόν!
Σπουδαία πρόκριση -και μάλιστα με ανατροπή- για τη Λιόν επί της Λιλ, στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας.

Η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ αν και έμεινε με 10 παίκτες από το 11ο λεπτό, λόγω αποβολής του Νταμπό αλλά και πίσω στο σκορ με το γκολ του Κόουλ στο 28’, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1.

Το τέρμα που έβαλε ξανά τη Λιόν στο παιχνίδι ήταν αυτό του Κάλστρομ στο 41ο λεπτό, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να μπει μπροστά στο σκορ και αυτό το κατάφερε στο 65ο λεπτό με τον φορμαρισμένο Λισάντρο Λόπες.

Μάλιστα, στο 82’ έμειναν και οι «λιλουά» με 10 παίκτες, καθώς ο Ντεμπισί αντίκρισε και αυτός -όπως ο Νταμπό για τη Λιόν- την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Νωρίτερα στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση της Νις κόντρα στην Ντιζόν. Η ομάδα της Κυανής Ακτής επικράτησε με 5-3 στη "ρώσικη ρουλέτα" (κ.α. 2-2, παρατ. 3-3) της νεοφώτιστης ομάδας στη Νίκαια, στο πλαίσιο των προημιτελικών του γαλλικού Λιγκ Καπ και προκρίθηκε στους τέσσερις της διοργάνωσης, ελπίζοντας, πλέον για τη συμμετοχή στο επόμενο Europa League. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα αρκεστούν στις προσπάθειες στο Championnat.

Ο Γκουρμπέρτ στο 19’ έκανε το 0-1και ο Μονιέρ στο 35΄ισοφάρισε, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στο 62’, ο Γιοβιάλ έκανε το 1-2 και ο Κίβελι στο 78΄έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Μποθεάκ στο 117’ με πέναλτι έκανε το 2-3, όμως ο Μονζόν στο 119’ έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Λίγο πιο εύκολα, αλλά και πάλι σχετικά δύσκολα, "καθάρισε" την πρόκριση στα ημιτελικά η Λοριάν. Η ομάδα από το Μπαστιά νίκησε με 1-0 στην έδρα της Λε Μαν της δεύτερης κατηγορίας και πήρε το «εισιτήριο» για τους "τέσσερις". Σκόρερ των νικητών ήταν ο Σουνού στο 70’.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: