Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Αργεντινή παρέδωσε λίστα με 800 χούλιγκανς στη Ν. Αφρική!

http://www.contra.gr/images/m/fight_m.jpgΗ κυβέρνηση της Αργεντινής παρέδωσε στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μια λίστα με ονόματα 800 ατόμων, οι οποίοι είναι ύποπτοι παρακινητές επεισοδίων. Ήδη, όμως, αρκετοί από αυτούς φέρονται να έχουν κάνει το ταξίδι στη Νότια Αφρική!

«Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα άτομα στους αγώνες», ανέφερε ο επικεφαλής του αργεντίνικου συμβουλίου Άνιμπαλ Φερνάντεζ.

Παρ' όλα αυτά, αποδέχτηκε ότι 30 από αυτούς τους χούλιγκανς, επονομαζόμενοι «barrabravas», ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νότια Αφρική! «Δεν γνωρίζω να έχουν ταξιδέψει μαζί μας barrabravas», είπε ο Μαραντόνα που ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ole ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι 235 από τους διασημότερους χούλιγκανς έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για να βρεθούν στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, εκεί δηλαδή όπου θα αγωνιστεί και η δική μας εθνική ομάδα!

Στη χώρα του Μέσι, υπάρχει μεγάλο ιστορικό βίας στα γήπεδα. Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη οργάνωση (Salvemos al Futbol) μάλιστα, από το 1924 έχουν σημειωθεί στην Αργεντινή 241 θάνατοι ανθρώπων, οι οποίοι σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: