Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Με κόπο ο Ναδάλ, έξω ο «Νόλε»

Από του Νίκολας Αλμάγκρο τα δόντια γλίτωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος παρά το μέτριο παιχνίδι του επικράτησε 3-0 του συμπατριώτη του και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Αλώβητος κατάφερε να βγει από αυτή την αναμέτρηση ο νεαρός πρωταθλητής και απόντος πλέον του Ρότζερ Φέντερερ οδεύει για τον 5ο τίτλο του στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού. Έστω κι αν το εισιτήριο της τελικής τετράδας ήρθε με πολύ κόπο για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολλά λάθη τα λάθη (34 στο σύνολο) για τον Ναδάλ, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει, μπόρεσε όμως χάρη στην εμπειρία του και στο καθαρό μυαλό στους κρίσιμους πόντους να πάρει τη νίκη, με 7-6, 7-6, 6-4, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εξαιρετική η εμφάνιση του Αλμάγκρο, ο οποίος κοίταξε ως ίσος προς ίσο τον συμπατριώτη του και ίσως να άξιζε κάτι παραπάνω.

«Βόμβα» Μέλτζερ

Μετά τον αποκλεισμό του Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς έριζαν για την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εκτός φυσικά από τον τίτλο, όμως φαίνεται ότι ο Ισπανός «παίζει» από εδώ και πέρα μόνος του... Μετά τον Ελβετό, ο «Νόλε» αποχαιρέτησε με τη σειρά του το Παρίσι, γνωρίζοντας ήττα σοκ από τον Αυστριακό, Νο22 του ταμπλό, Γιούργκεν Μέλτζερ. Ο Σέρβος άρχισε ιδανικά τον αγώνα, προηγήθηκε με 2-0, δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα.

Ο Μέλτζερ, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να γυρίσει ματς, έκανε την ολική ανατροπή και με 3-6, 2-6, 6-2, 7-6, 6-4 πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση για τα ημιτελικά, έπειτα από τέσσερις ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού. Εκεί θα βρει απέναντί του τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: