Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πρίττας: «Γεύση γλυκιά…»

Η ανακοίνωση από τον Ότο Ρεχάγκελ της τελικής 23αδας της Εθνικής, που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, βρήκε εντός τον Σάκη Πρίττα, με τον μέσο του Άρη να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την ανταμοιβή μίας ποδοσφαιρικής προσπάθειας, χρόνων, με αποκορύφωμα της φετινής σεζόν.

Ο 31χρονος μέσος μίλησε στον “Άρης FM” και μοιράστηκε τη χαρά του με τον κόσμο της ομάδας αλλά και τις στιγμές που μεσολάβησαν μέχρι να μάθει ότι κέρδισε το στοιχημα της συμετοχης κάτι που όπως αποκάλυψε δεν είχε σκεφτεί ούτε στιγμή όταν ξεκινούσε η χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για τις κρίσιμες ώρες πριν την επιλογή της 23αδας: «Ο ανταγωνισμός για τη θέση που κέρδισα στην 23αδα ήταν ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες. Μετά την ανακοίνωση του ονόματός μου, όλοι οι συμπαίκτες μου, μου έδωσαν συγχαρητήρια.

Θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Εύχομαι να είμαι δυνατός και μακάρι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σήμερα έχουμε προπόνηση και αύριο παίζουμε με την Παραγουάη. Μετά το αυριανό παιχνίδι επιστρέφουμε στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπο μου. Σίγουρα θα είναι μέσα στο μυαλό μου σε κάθε στιγμή μου με την εθνική. Προβάλουμε την ομάδα του ΑΡΗ μέσα από την επιτυχία μας. Την δική μου και του Μιχάλη Σηφάκη, φυσικά. Μακάρι να βρεθούνε και άλλοι Έλληνες μέσω του ΑΡΗ στην εθνική Ελλάδος γιατί πραγματικά γίνεται εξαιρετική δουλειά στην ομάδα μας. Ο στόχος μου επετεύχθη και είναι μεγάλη επιτυχία για μένα που θα βρίσκομαι στην εθνική ομάδα».

Για τον τρόπο της τελικής επιλογής: «Έγινε μια ομιλία το πρωί και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Ρεχάγκελ στεναχωρήθηκε που έμειναν κάποιοι παίκτες εκτός αποστολής. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα ονόματα».

Για το πώς νιώθει: «Νιώθω πολύ όμορφα για την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται. Οπωσδήποτε στο ξεκίνημα της σεζόν το μυαλό μου δεν πήγαινε σε μια τέτοια εξέλιξη. Δεν είχα ούτε λεπτό συμμετοχής και τώρα η γεύση που έχω είναι γλυκιά. Οπωσδήποτε σε αυτήν την ηλικία το να φτάνεις σε μια τελική φάση παγκοσμίου κυπέλου είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος».

Για την κούραση που μπορεί να υπάρξει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν έχει περάσει καθόλου από το μυαλό μου αυτό. Η κούραση με σωστή αντιμετώπιση και καλή ζωή δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα. Είμαστε συνεχώς μαζί με τον Μιχάλη Σηφάκη και με όλα τα παιδιά».

Κόντης: «Συγχαρητήρια σε Πρίττα και Σηφάκη»

Τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, φιλοξένησε επίσης ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός του συλλόγου, με αφορμή την κλήση των Σηφάκη και Πρίττα στην Εθνική.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο παίκτες, τόσο στο Μιχάλη Σηφάκη, όσο και τον Σάκη τον Πρίττα, αλλά θα μου επιτρέψει ο Μιχάλης να αναφερθώ περισσότερο στον Σάκη , γιατί καθιερώθηκε σε μία δύσκολη ηλικία και κατάφερε να φτάσει στην επιλογή του προπονητή και τελικά να μπει στην 23άδα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής απέδειξε ότι δεν παίρνει παίκτες μόνο από τις μεγάλες ομάδες, αλλά κοιτά και άλλους παίκτες, από ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Τελευταία βλέπουμε ότι έχουν αρχίσει να παίρνουν παίκτες και από τον Πανιώνιο και από άλλες ομάδες».

Ενώ για την επιλογή του Έκτορ Κούπερ να καθιερώσει τον Πρίττα στην ενδεκάδα σημείωσε: «Ο Κούπερ πίστεψε στον Πρίττα. Οι προπονητές εμπιστεύονται τους παίκτες, όταν λείπουν οι βασικοί και μετά όταν οι βασικοί επανέρχονται, τους βάζουν πάλι στον πάγκο. Ο Κούπερ δεν έκανε αυτό. Τον εμπιστεύτηκε και ο ίδιος ο παίκτης απέδειξε πώς πρέπει να δουλεύει ένας παίκτης. Νομίζω ότι θα είναι τιμή και για τον ίδιο και για εμάς που θα είναι ένας από αυτούς που θα γράψουν ιστορία στο Μουντιάλ».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: