Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τετράμηνος αποκλεισμός στον Αλ Χανταρί


Ο Εσάμ Αλ Χανταρί Το διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης, το γνωστό CAS, επέβαλλε τιμωρία αποκλεισμού για τέσσερις μήνες στον Εσάμ Αλ Χανταρί με την κατηγορία αθέτησης συμβολαίου. Ο Αιγύπτιος διεθνής θα πρέπει επίσης να καταβάλει το ποσό των 760 χιλιάδων ευρώ (μειώθηκε από 900 χιλιάδες που είχε οριστεί αρχικά) στην Αλ Αχλί, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αιγύπτου, για τη μετακίνησή του στην ελβετική Σιόν.

Την τιμωρία δεν γλίτωσε ούτε η ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ελβετίας, που δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαια με παίκτες για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους. Η τιμωρία αποκλεισμού του Αλ Χανταρί τίθεται σε ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Αυτό σημαίνει πως ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Αιγύπτου για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, για το 2012.

Το CAS δεν έκανε αποδεκτές τις εφέσεις του Αλ Χανταρί και τις Σιόν κατά της πρωτόδικης απόφασης της FIFA, πέρυσι, αναφορικά με τη μετακίνηση του παίκτη στη Σιόν το 2008. "Η αθλητική απαγόρευση που επιβλήθηκε στον παίκτη επιβεβαιώνεται", αναφέρει η ανακοίνωση του CAS, ενώ η FIFA καλωσόρισε την απόφαση: "Η FIFA θεωρεί την απόφαση πολύ σημαντική, καθώς μία ακόμη φορά δίνει σαφή και ξεκάθαρη στήριξη στους κανονισμούς της FIFA και υπερασπίζεται τη σταθερότητα των δεσμεύσεων με συμβόλαιο στο ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: