Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σάββας: "Ο Ηρακλής έχει ελπίδες με την έφεση"


Ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Χρήστος Σάββας Ελπίδες στον Ηρακλή να κερδίσει την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ, μέσω της έφεσης που θα καταθέσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή, άφησε ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Χρήστος Σάββας. Οπως τόνισε και πέρσι υπήρξε πρόβλημα με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά λύθηκε.

"Πιστεύω πως στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων ο Ηρακλής έχει ελπίδες. Διαπιστώσαμε σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο. Υπάρχουν ελλείψεις αναφορικά με οικονομικά και διοικητικά κριτήρια. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε τον Ηρακλή, είπαμε στη διοίκηση της ομάδας ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ο νόμος και από τη στιγμή που υπήρχαν αυτές οι παραλείψεις δεν μπορούσαμε να δώσουμε άδεια", είπε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis".

Οσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, είπε: "Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν καταθέσει όλες πλήρη φάκελο. Οποιες είχαν ορισμένες ελλείψεις θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο. Δεν πήρε άδεια ο Πιερικός επειδή ο προπονητής του δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα, όπως και ο ΟΦΗ. Σήμερα θα στείλουμε το σκεπτικό της απόφασης στον Ηρακλή. Και πέρσι δεν είχαμε δώσει άδεια στο Λεβαδειακό και στα Γιάννινα όμως κατόπιν οι ομάδες έκαναν έφεση και δικαιώθηκαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή. Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω με λεπτομέρειες τα στοιχεία που λείπουν από το φάκελο του Ηρακλή όμως υπάρχουν εκπρόθεσμες πληρωμές και μέχρι πρότινος ξέραμε για ν έναν ξένο παίκτη που δεν πληρώθηκε του οποίου το όνομα τώρα μου διαφεύγει. Ελπίζω και εύχομαι να πάρει την άδεια γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο".

Παράλληλα τόνισε: "Δεν δεχτήκαμε καμία πίεση από κανένα αλλά δεν μπορούσαμε να παραβούμε και τους κανονισμούς της Σούπερ Λίγκα και της ΟΥΕΦΑ. Με βάση αυτούς κρίνουμε τους φακέλους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ μας κατέθεσε τον πληρέστερο φάκελο από όλη τη Σούπερ Λίγκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: