Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τάκης: "Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα"


Από την πορεία του Ηρακλή Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής στην ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6, για την άρνηση της επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα:
"Η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των φιλάθλων του Ηρακλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη και να είναι σίγουροι όλοι ότι ήταν η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν. Ξέρουμε ότι δεν παίρνουμε την άδεια, αλλά δεν γνωρίζουμε το γιατί. Θεωρώ ότι μερικά πράγματα είναι περίεργα για το δικό μας μυαλό. Θα το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που θεωρούμε ότι θα προστατεύσουμε το όνομα του Ηρακλή, την ιστορία της ομάδας και της πόλης μας. Δεν μπορεί κάποιος κύριος Σάββας και δεν ξέρω ποιοι άλλοι να καταδικάζουν τον Ηρακλή με μια υπογραφή. Ο Ηρακλής κατέθεσε έναν τέλειο φάκελο, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι ομάδες. Μακάρι να ήξερα ποιες είναι οι ελλείψεις μας και για ποιον λόγο μας αποβάλουν από το πρωτάθλημα. Αφού εμείς δεν κάναμε τον τέλειο φάκελο, τότε ας ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, αφού όλοι ευαγγελιζόμαστε για τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και την τιμιότητα. Αν δεν είναι ο Ηρακλής εντάξει, τότε ας υποστεί τις συνέπειες. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι, αφού πιστεύουμε ότι ο φάκελος μας είναι πλήρης. Ίσως να μην βολεύει κάποιους να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Ηρακλή είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου πρέπει να αποβληθεί.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθούμε. Έχουμε κάνει πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια. Δεν λέω ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών και ότι δεν δώσαμε την ευκαιρία σε κάποιους να πιστεύουν ότι ο Ηρακλής είναι ένα αδύναμο σωματείο, αλλά θα προσπαθήσουμε με πείσμα και επιμονή να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα. Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν η δύναμη του κόσμου. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα κακό όνειρο. Ο Ηρακλής 102 χρόνια έχει μάθει να κερδίζει στα γήπεδα, όχι στους διαδρόμους. Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση θα συσπειρώσει την οικογένεια του Ηρακλή και θα την βάλει πιο ώριμη και ικανή να αντιμετωπίζει τις κρίσεις. Τα παθήματα οφείλουμε να τα κάνουμε μαθήματα. Έχουμε αντιληφθεί ότι αυτή η κρίση θα μας δυναμώσει. Η Επιτροπή Αδειοδότησης είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης. Ζητήσαμε μέσω εξώδικου να το κάνει εντός της ημέρας".

Επίσης αναφέρθηκε όσα είχαν γραφτεί ότι πέρυσι η ΠΑΕ Ηρακλής είχε δώσει 100.000 ευρώ για να πάρει την άδεια από την ΕΠΟ:
"Είχα πει ότι η ΠΑΕ είχε προσλάβει έναν άνθρωπο για να τρέξει τη διαδικασία".

Τέλος, ο Τάκης μίλησε αν επίκειται συνάντηση της διοικούσας επιτροπής με τον Αντώνη Ρέμο:
"Θα γίνει κάποια συνάντηση τις επόμενες μέρες, ώστε να συντονιστούμε καλύτερα και να κάνει και εκείνος όσα πρέπει, αφού αγαπάει την ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: