Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Με τη δύναμη της Τούμπας!

Έχοντας στο πλευρό του την δύναμη που αντλεί από τους οπαδούς του όταν αγωνίζεται στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα την Μπριζ για τους ομίλους του Europa League. Στόχος του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι η νίκη που θα του δώσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης. (22.05 /

Σε περίπτωση που τα καταφέρει μάλιστα, σήμερα ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων έχοντας την πολυτέλεια να εξασφαλίσει την πρόκριση ακόμη και με ήττα, με ένα γκολ διαφορά, αρκεί να έχει σκοράρει.

Οι πονοκέφαλοι
Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια ήττα από τον Ατρόμητο. Έτσι, ο Μάκης Χάβος καλούταν τις προηγούμενες ημέρες να τονώσει το ηθικό των παικτών και παράλληλα, να καταστρώσει τα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι με αρκετούς… πονοκεφάλους από τις απουσίες των Μπουσαϊντί και Σνάουτσνερ.

Ο Τυνήσιος θα υποβληθεί –πιθανότατα- σε αρθροσκόπηση, ενώ ο Πολωνός αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός αποστολής. Οι λύσεις για την αμυντική γραμμή είναι μετρημένες για τον Μάκη Χάβο:

Τσιρίλο και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας με τους Σακελλαρίου και Ζουέλα στα άκρα. Μπροστά τους αναμένεται να βρίσκονται οι Βιτόλο και Γκαρσία. Στα δύο άκρα θα είναι οι Βιεϊρίνια, Φωτάκης, με τον Ίβιτς στον άξονα και μπροστά τους, τον Σαλπιγγίδη.

Χάβος: «Πρόκληση για όλους»
Συνέχεια στην έως τώρα καλή πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League περιμένει ο Μάκης Χάβος, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα, εξήγησε τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου τύπου αναμετρήσεις.

«Υπάρχει πρόβλημα όταν δεν είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν είναι αδιάφορη, αυτά τα παιχνίδια αποτελούν πρόκληση για όλους», είπε χαρακτηριστικά. «Σε όλα τα ματς πας για το μηδέν στην άμυνα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θέλουμε να παίξουμε επιθετικά, αλλά πιστεύω ότι με τους παίκτες που έχουμε θα παίξουμε και καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Η 11άδα της Μπριζ
Λίγες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League για την Μπριζ. Οι Βέλγοι χρειάζονται νίκη σήμερα κατά του ΠΑΟΚ και στην τελευταία αγωνιστική με τη Βιγιαρεάλ. Ταυτόχρονα, θέλει νίκες της Ντιναμό επί της Βιγιαρεάλ και του ΠΑΟΚ.

Αγωνιστικά οι Βέλγοι αναμένεται να παραταχθούν με ένα σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία θα είναι ο Στάινεν. Στην άμυνα οι: Βερμιούλεν, Χέφκενς, Βαμ Γκίσεχεμ και Βαν ντερ Χέιντεν. Στη μεσαία γραμμή οι: Γκεραερτς και Ντιράρ, με τους Οντζίτζα, Πέρισιτς και Στσεποβίτς μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ακπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: