Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μίρκο Σαβίνι: «Άλλο Superleague, άλλο Campionato»

Η μέρα με τη νύχτα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ιταλικό, σύμφωνα με τον Μίρκο Σαβίνι. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, πάντως, τόνισε ότι έχει προσαρμοστεί στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mediagol.it ο πρώην άσος των Νάπολι και Παλέρμο αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως τώρα στην Ελλάδα, στον τραυματισμό του, αλλά και στις διαφορές της Σούπερ Λίγκας με το Καμπιονάτο.

«Αν μπήκα στις καρδιές των οπαδών μετά το γκολ που πέτυχα στο ντέρμπι με τον Άρη την περυσινή σεζόν; Αυτό συνέβη πέρυσι, φέτος έχω μια πολύ πιο δύσκολη σεζόν μετά τον τραυματισμό μου και την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκα. Τώρα είμαι στην ανάρρωση και σε δύο με τρεις μήνες θα επιστρέψω», τόνισε αρχικά.

«Η εμπειρία μου είναι πλέον 1,5 έτους και έχω αρχίσει να συνηθίζω στην ελληνική πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό στην Ελλάδα από ό,τι στην Ιταλία, το οποίο έχει να κάνει περισσότερο με την τακτική. Εδώ χρειάζεται δουλειά σε ό,τι αφορά την τακτική, όμως υπάρχουν 5-6 ομάδες καλής ποιότητας όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν επίσης αρκετά καλοί παίκτες και τα γήπεδα έχουν καυτή ατμόσφαιρα», δήλωσε στη συνέχεια. Για να συμπληρώσει: «Ακόμα και αν το επίπεδο δεν είναι σαν του Καμπιονάτο, υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες. Ειδικά η ατμόσφαιρα σε γήπεδα όπως για παράδειγμα στου ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική. Αλλά η πραγματικότητα στα ελληνικά γήπεδα είναι εντελώς διαφορετική από τα ιταλικά».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Δεν υπάρχουν σχόλια: