Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ζαμπέτας: «Κανένας στρατιώτης δεν περισσεύει έξω από το κάστρο του Άρη»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας,  έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης , φιλοξενούμενος στο στούντιο ΑΡΗΣ FM σχετικά με καίρια ζητήματα που αφορούν τον Σύλλογο.

Αρχικά και αναφορικά με τον χαμό του συνεργάτη του ΑΡΗΣ FM Δημήτρης Αναστασιάδης, ο κ. Ζαμπέτας είχε να πει:

«Τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι και να πούμε για ΑΡΗ, όταν χάνεται μια ανθρωπινή ζωή είναι πάνω από όλα. Είναι δύσκολο, ειδικά όταν αφήνεις παιδάκια πίσω. Η οικογένεια του ΑΡΗ θα είναι διπλά στην οικογένεια του θανόντος, γιατί κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται οι φίλοι. Στην οικογένεια του ανθρώπου που προσέφερε στον ΑΡΗ θα είμαστε κι εμείς κοντά».

Σχετικά με την πορεία του ΑΡΗ και το ατυχές αποτέλεσμα της ισοπαλίας με τη Λάρισα, σχολίασε:

«Επειδή μεγάλωσα μέσα σε αυτό το γήπεδο, είχα παρακολουθήσει το ματς ΑΡΗΣ- Σε ντ Ετιέν και τότε έγινα Αρειανός. Πιστεύω ότι η λέξη ΑΡΗΣ είναι συνώνυμο των λέξεων  συναίσθημα, πάθος, στενοχώρια παροξυσμός, ψυχραιμία. Έχουμε βιώσει πολλές χαρές αλλά και πίκρες όπως στο ματς με τη Λάρισα  που δεν το έχουμε χωνέψει ακόμα.

Με ενοχλεί αφάνταστα το πόσο εύκολα μπορεί ένας ποδοσφαιριστής  να θεοποιηθεί και στο επόμενο λεπτό να μηδενίζεται από κάποιους άλλους.

Αυτές οι δυσκολίες σφυρηλατούν τη θέληση και την πίστη μας για την ομάδα. ΑΡΗΣ είμαστε στα εύκολα και Αρειανάρα στο δύσκολα και αυτή τη στιγμή είμαστε Αρειανάρα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με αλλοπρόσαλλη νοοτροπία που με το κάθε στραβοπάτημα καταριούνται τους πάντες.

Θέρμη παράκληση να μη χάνει κανένας την πίστη του. Θα ήθελα την παρουσία του κόσμου στο ματς με τον Ηρακλή να την δω να συγκρίνεται με τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο όταν αντιμετωπίσαμε την Μάντσεστερ Σίτι. Να δώσουμε και πάλι φτερά στην ομάδα για να πάρει τη νίκη» για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η ομάδα θα είναι  παρούσα. Όπως παρούσα ήταν στη Λάρισα. Εγώ είδα πάθος, είδα δύναμη αλλά πρέπει να συνεκτιμήσουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι αθλητές έχουν κάνει ταξίδια, δώσανε ένα μεγάλο αγώνα και πως θα απαντήσω εγώ ,από έναν παίκτη που έχει παίξει πέντε 90λεπτα. Κάποια στιγμή το σώμα δεν ακολουθεί. Έπιασαν τα όριά τους.

Ευελπιστούμε οι παίκτες να κάνουν την απαραίτητη αποθεραπεία και να χαρούμε την πρόκριση μας στο ευρωπαϊκή κύπελλο, διαγράφοντας μια όμορφη πορεία σαν αυτήν που κάναμε φέτος».

Για τον τρόπο που επήλθε η ισοπαλία στις καθυστερήσεις στο παιχνίδι με την Λάρισα, υπογράμμισε:

«Κι εμείς το θεωρούμε κολάσιμο από άποψη τύχης. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν βοηθά να μεμψιμοιρούμε, να τσακωνόμαστε. Εάν δεν ήμασταν φύση αισιόδοξοι δεν θα είχαμε μπει στη διοικητική προσπάθεια. Καθένας είναι υπόλογος στον ίδιο του τον εαυτό» για να συμπληρώσει ως εξής:

«Ο ΑΡΗΣ είναι συνοδοιπόρος στο πρωτάθλημα της Σουπερ λίγκα που τα πράγματα κι εκεί δεν είναι ρόδινα. Βλέπουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση στα γεγονότα της Αθηνάς και το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι  να δυναμώνουμε τον Σύλλογο. Τις τύχες του τις έχουμε στα χέρια μας. Όσο το απαξιώνουμε αυτό τόσο οι εχθροί του Συλλόγου θα μας πολεμούν.

Κανένας στρατιώτης δεν περισσεύει έξω από το κάστρο. Πρέπει να δούμε το κοινό καλό όπως επιτάσσεται από μια διοίκηση, να δώσουμε τη δύναμη στον ΑΡΗ μας να αντιμετωπίζει φαινόμενα αδικίας και να μην σκέπτονται κάποιοι καν να αδικήσουν τον ΑΡΗ».

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση στον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ δήλωσε:

«Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα του Συλλόγου και θέλουμε τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα που να σέβονται, να νιώθουν και να πονάνε την ομάδα. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος  με όλη τη σημασία της λέξεως, πονάει τον Σύλλογο. Με εκνευρίζει που κάποιοι δεν τον πιστεύουν, ενώ έχει μεγάλες δυνατότητες.  Τα αποτελέσματα απλά δεν τον δικαίωσαν . Αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν προσπάθησε. Αν δεν περιβάλουμε τους δικούς μας ανθρώπους με στήριξη δεν θα πετύχουμε τον σκοπό μας.

Εξάλλου η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε την παραίτηση του Κούπερ. Η Διοίκηση ήταν εν αγνοία των προθέσεων Κούπερ. Εμείς συζητούσαμε για ανανέωση. Το προηγούμενο βραδύ μιλούσαμε για μεταγραφικές ενισχύσεις.  Όταν ο κ. Κούπερ παραιτήθηκε, η ομάδα είχε μπροστά της πολύ σημαντικούς αγώνες .Έτσι αποφασίσαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Μιχαλήτσο που έχει τις τεχνικές καταρτίσεις και είμαστε σε πολύ καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Αν μας βοηθούσε  η τύχη θα ήμασταν καλύτερα».

Για τις μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδος, τόνισε:

«Η  ομάδα ενισχύθηκε στους τομείς που έπρεπε. Έφυγαν κάποιοι παίκτες με  κριτήρια όχι αγωνιστικά. Όταν κάποιος δεν θέλει να φοράει τη φανέλα του θεού του πολέμου, ας πάει στην ευχή της παναγιάς. Εξαιρείται η περίπτωση του Χαβίτο. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε 300.000 ευρώ όφελος. Ήρθε και μας είπε ο ίδιος πως η πρόταση που του έγινα από την Ισπανία ήταν για αυτόν παιδικό του όνειρο. Συνδυαζόμενο αυτό με το οικονομικό όφελος που θα είχε η ΠΑΕ, η Διοίκηση δεν του το αρνήθηκε».

Αναφερόμενος στο θέμα του Σέρχιο Κόκε, ο κ. Ζαμπέτας επεσήμανε:

«Το θέμα Κόκε έκλεισε εσωτερικά στην ομάδα. Δε χρειάστηκε παρέμβαση της Διοίκησης. Ο ποδοσφαιριστής αναγνώρισε το λάθος του, μίλησε με τον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα. Τιμωρήθηκε βάσει εσωτερικού κανονισμού, γιατί κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Όλο αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε κι εμένα προσωπικά, αλλά επειδή και ο ίδιος ο παίκτης το αναγνώρισε, την επομένη κιόλας και μετά από κουβέντα, συμπεριλήφθηκε  κανονικά στα πλάνα του κ. Μιχαλήτσου.

Δεν έχει καμία άλλη προέκταση το θέμα και είναι και αυτός ετοιμοπόλεμος για την επόμενη εβδομάδα, αν το κρίνει ο προπονητής, ώστε να δώσει ό,τι έχει για να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο παίκτης τα έχει βρει σε όλα με τον προπονητή, έχει όρεξη και απομένει να το δείξει και στο γήπεδο».

Για την απόδοση των παικτών του ΑΡΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο κ Ζαμπέτας τόνισε:

«Απορούσαμε και εμείς οι ίδιοι με την εικόνα των παικτών μετά από ευρωπαϊκά ματς. Εγώ προσωπικά συνειδητοποίησα κάποια πράγματα στη Λάρισα, γιατί αν είδατε μόνο τον σωματότυπο των παικτών της Σίτι, οι παίκτες μας έδωσαν το 120% των δυνατοτήτων τους και για τον αντίπαλο, αλλά και για να δώσουν τα πάντα. Όταν οι παίκτες φτάνουν σε αυτά τα “κόκκινα” σημεία, είναι λογικό να σπάσουν τα όριά τους. Δεν είναι θέμα μόνο σωματικής κόπωσης, αλλά και πνευματικής.

Να φανταστείτε ότι ο πιο σταθερός μας παίκτης, ο Λαζαρίδης, έκανε ένα λάθος σε όλη την πορεία φέτος στην ομάδα, που, βέβαια, στοίχησε. Ο Βανγκέλι, που έχει κάνει καταπληκτική πορεία φέτος, έκανε ένα λάθος, το οποίο κόστισε στη Λάρισα. Και τι να κάνουμε; Να τον δείρουμε; Κοστίζει το λάθος του, αλλά δεν είναι ηθελημένο. Όταν τρεις παίκτες Βανγκέλι, Μίσελ και Νέτο έχουν πέντε 90λεπτα στα πόδια τους, τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος; Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις» και εν συνεχεία προσέθεσε:

«Για να μπορέσεις να πετύχεις τρεις στόχους παράλληλα, χρειάζεται πολύ βαθύ ρόστερ που κοστίζει, όμως. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο, όπως η Σίτι, να έχουμε, δηλαδή, 40 ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και φαίνεται και από τα εισιτήρια. Φέτος έχουμε 4000 μειωμένα εισιτήρια και η “ασπιρίνη” μας ήταν οι εισπράξεις από το Europa League.

Περισσότερα στο www.theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: