Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Την… πότισε φαρμάκι!!

Παυσίπονο για τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος έψαχνε μέσω Champions League η Ατλέτικο, αλλά η Λεβερκούζεν την... κέρασε φαρμάκι! Οι «ασπιρίνες» νίκησαν 1-0 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

Την… πότισε φαρμάκι
Η μεν το ήθελε, η δε έδειξε… απάθεια!

Η ψυχωμένη Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε 1-0 της κακής Ατλέτικο Μαδρίτης και πάει στη ρεβάνς του Βιθέντε Καλντερόν με στόχο να υπερασπιστεί το αποψινό αποτέλεσμα και να κάνει την έκπληξη πετώντας εκτός προημιτελικών του Champions League την περσινή φιναλίστ.

Ο Τσαλχάνογλου σκόρερ για τους «ασπιρίνες» που κέρασε… φαρμάκι τους «ροχιμπλάνκος» στην ύστατή τους προσπάθεια να σώσουν τη χρονιά δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα είναι αρκετά πίσω.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Σιμεόνε θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό χωρίς Τιάγκο (αποβλήθηκε στο 78’) και Γκοντίν (συμπλήρωσε κάρτες).

Το ματς:

Εκτός έδρας έπαιζε, δεν είχε και λόγο να αλλάξει το πλάνο παιχνιδιού της η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το κλασικό: Με μαζική άμυνα, με υπομονή και ό,τι βγει. Η αλήθεια είναι, όμως, πως οι «ροχιμπλάνκος» το είχαν παρακάνει στην άμυνα και η Λεβερκούζεν δεν είχε απλά την υπεροχή, αλλά άγγιζε και κατοχή σε επίπεδα 70%, πιέζοντας στο φουλ την αντίπαλό της. Μια πίεση που θα μπορούσε να είχε δικαιώσει τις «ασπιρίνες», αν η σουτάρα του Σπάχιτς δεν είχε σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

inner

Δεν έφτανε το κακό βράδυ των «ροχιμπλάνκος» ήρθαν και τα απανωτά προβλήματα να δημιουργήσουν εκ νέου… γρίφους για τον Σιμεόνε (που είχε μίνι επεισόδιο με τον Σμιντ). Σικέιρα και Σαούλ αποχώρησαν νωρίς απ’ τον αγώνα λόγω τραυματισμών, την ώρα μάλιστα που οι Μαδριλένοι έδειχναν σιγά-σιγά να… ανεβαίνουν. Μια άνοδος στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους που θα μπορούσε και απ’ το πουθενά να τους δώσει το προβάδισμα. Ο Λένο, όμως, με δυσκολία είπε «όχι» στο εναέριο γυριστό του Τιάγκο και κράτησε το 0-0!

inner

Το τι θα ακολούθησε δεν έδειχνε και πολύ… ευοίωνο. Διότι το τέμπο στην αρχή της επανάληψης είχε πέσει επικίνδυνα, φάσεις δεν υπήρχαν και δεν φαινόταν από κάπου πως θα… φόρτσαραν οι δύο ομάδες. Ωστόσο στο 57’ ο Μπελαραμπί «μυρίστηκε» σύγχυση στην άμυνα της Ατλέτικο, βρήκε το χώρο, έκανε το τακουνάκι στον Τσαλχάνογλου που… ερχόταν κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή άνοιξε το σκορ για τις «ασπιρίνες».

inner

Ο Σιμεόνε δεν είχε κάτι άλλο να κάνει. Μια αλλαγή του είχε μείνει και νωρίς-νωρίς έριξε στο ματς τον Τόρες, μήπως κι άλλαζε κάτι. Η εικόνα των ροχιμπλάνκος δεν βελτιωνόταν που δεν μπορούσαν επ’ ουδενί να δημιουργήσουν «απειλή» για την εστία του Λενό. Ακόμα κι όταν ο Γκριζμάν βρέθηκε σε θέση ισχύος, αιφνιδιάστηκε και πέταξε την ευκαιρία στο… καλάθι. Και στο 76’ ήρθε η αποβολή του Τιάγκο για να… δέσει το γλυκό. Να αφήσει δηλαδή την ομάδα του με δέκα παίκτες στην απέλπιδα προσπάθεια για το γκολ της ισοφάρισης και να χάσει και τον επαναληπτικό.

inner

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Τόρες με ένα… μαγικό τρόπο (καθώς ο Λένο έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του) σκόραρε, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ, αφού ο Γκριζμάν… κατάφερε από κόρνερ να στείλει την μπάλα πρώτα άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να μην δεχθούν κι άλλο τέρμα (αποδεχόμενοι το κακό βράδυ τους). Και παράλληλα, η Λεβερκούζεν αρκέστηκε σε αυτό το 1-0 που της δίνει -έστω και ελαφρύ- προβάδισμα πρόκρισης, μην ρισκάροντας για ένα δεύτερο που θα την έβαζε πιο... στέρεα στα προημιτελικά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: