Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν εξαντλείται στην αναβολή η κρατική παρέμβαση»

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί στην απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος για την πάταξη της βίας,αλλά θα παρέμβει αυτοδυνάμως με το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο έδωσε ο Στ.Κοντονής.

«Δεν εξαντλείται στην αναβολή η κρατική παρέμβαση»
Απάντηση σε όσους αμφισβητούν το σκεπτικό της απόφασης για αναστολή της δράσης στη Super League έδωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση πως το πρώτο αυτό μέτρο δεν λύνει το πρόβλημα της βίας, αλλά μετά τις απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις το κράτος θα αποκτήσει τα «όπλα» για να καταπολεμήσει αυτοδυνάμως το πρόβλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Η απόφαση για αναβολή διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Superleague ελήφθη μετά από εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της Δημόσιας Τάξης, όπως ο νόμος ορίζει, αφού όπως τονίστηκε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη.

Ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει. Γι αυτό τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει.

Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: