Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επιστρέφει (αλλαγμένη) στην αγαπημένη της... Πόλη!! (pics)

Δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν, η Λίβερπουλ επιστρέφει στην Πόλη και αυτή τη φορά μπορεί να μη διεκδικεί ένα τρόπαιο αλλά θέλει να κάνει ένα βήμα για να φτάσει πιο κοντά σε αυτό.

Επιστρέφει (αλλαγμένη) στην αγαπημένη της... Πόλη (pics)
Το γρήγορο γκολ του Πάολο Μαλντίνι (1') και τα δύο του Ερνάν Κρέσπο πριν το ημίχρονο (39', 44') έβαλαν ένα βουνό στην Λίβερπουλ για να ανέβει αλλά με μπροστάρη τον Στίβεν Τζέραρντ (3-1 54') οι «κόκκινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν.

Η μείωση του Σμίτσερ και η ισοφάριση του Τσάμπι Αλόνσο (56', 60') έστειλαν το ματς στην παράταση. Το σκορ εκεί δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι:

Πρώτος ο Σερζίνιο, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά. Ο Χάμαν ευστοχεί. Ο μαέστρος Πίρλο παίρνει σειρά και την μπάλα από τα χέρια του Ντούντεκ... Ο Ούγγρος κάνει την πρώτη του απόκρουση! Τζιμπρίλ Σισέ και 2-0 το σκορ για τους «κόκκινους». Ο Τόμασον ευστοχεί αλλά ο Ρίσε όχι.
Νέο ενδιαφέρον και σειρά του Κακά. Δεν το χάνει για να ακολουθήσει ακόμη εύστοχη εκτέλεση από τον Σμίτσερ. Ο Ντούντεκ όπως και στις προηγούμενες εκτελέσεις δίνει την μπάλα στον Σεφτσένκο και ενώ στην εκτέλεση έπεσε δεξιά με το αριστερό χέρι δεν άφησε την μπάλα να περάσει από το κέντρο. Ηδονή για παίκτες και οπαδούς. Η ποδοσφαιρική ιστορία έγραψε. Έγραψε τη νύχτα της ζωής τους...
Τα χρόνια πέρασαν και οι διαφορές είναι μεγάλες. Το πρωτάθλημα δεν ήρθε σε καμία από τις περασμένες σεζόν, προπονητές έφυγαν και ήρθαν, ενώ μοναδικός που θα δώσει το «παρών» από εκείνη την ομάδα είναι ο Στίβεν Τζέραρντ.
Που βρίσκονται οι υπόλοιποι;
Ο Ντούντεκ αποσύρθηκε το 2011, ο Στιβ Φίναν ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Κάραγκερ κρέμασε τα παπούτσια του στα 37 του και έγινε σχολιαστής του "Sky Sports" την στιγμή που ο Σάμι Χίπια διάλεξε την προπονητική και μετά την Μπάγερ Λεβερκούζεν πήγε στην Μπράιτον.  Ο Τζίμι Τραορέ σταμάτησε το ποδόσφαιρο με την φανέλα των Σιάτλ Σάουντερς, με τον Τσάμπι Αλόνσο να έχει πιο λαμπρή καριέρα περνώντας από την Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα συνεχίζοντας στην Μπάγερν Μονάχου. Πιο παράξενη διαδρομή είχε ο Λουίς Γκαρθία, που αποφάσισε να αποσυρθεί τον Ιανουάριο του 2014 αλλά στην συνέχεια επανήλθε στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Ατλέτικο ντε Κολκάτα. Ο Γιον Άρνε Ρίiσε κολλάει τα τελευταία του... ένσημα (σε ηλικία 34 ετών) στον ΑΠΟΕΛ. Ο Χάρι Κιούελ, που αγωνίστηκε μόλις 23' και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, έχει σταματήσει επίσης το ποδόσφαιρο, ενώ ο Μίλαν Μπάρος έχει επιστρέψει στα 33 του στην Τσεχία και αγωνίζεται για λογαριασμό της Μπάνικ Οστράβα. Ο συμπατριώτης του, Βλάντιμιρ Σμίτσερ (που μπήκε αντί του Κιούελ) αποχώρησε από το άθλημα το 2009 με την Σλάβια Πράγας, με τον Ντιέτμαρ Χάμαν (πέρασε στο ημίχρονο) να ασχολείται πλέον ως σχολιαστής σε αρκετά Μέσα.
Τέλος, ο Τζιμπρίλ Σισέ (αντί του Μπάριος στο 85') γύρισε στην Μαρσέιγ αρχικά ως δανεικός και μετά ως μόνιμος, πέρασε από τις Σάντερλαντ, Λάτσιο ΚΠΡ, Αλ Γκαράφα, Κούμπαν Κράσνονταρ και φυσικά από τον Παναθηναϊκό με την φανέλα του οποίου πανηγύρισε και ένα πρωτάθλημα.
Στο 2015 η Λίβερπουλ ψάχνει την ταυτότητα που εδώ και χρόνια αγνοεί. Αντίπαλός της η Μπεσίκτας, την οποία κέρδισε στο «Άνφιλντ» με σκορ 1-0 και ουδείς στο στρατόπεδο του Μπρένταν Ρότζερς δεν θέλει να χαραμίσει αυτό το προβάδισμα. Τόσο για το τρόπαιο, που σαφώς είναι μέσα στους στόχους της σεζόν, όσο και για τον Στίβεν Τζέραρντ. Για τους συμπαίκτες του δεν... πρέπει να πληγωθεί!
Τουλάχιστον, όχι εκεί που έζησε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ως κάπτεν της αγαπημένης του ομάδας.







 

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: