Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Έγκλημα η αποχώρηση του Καραγκούνη»

«Έγκλημα η αποχώρηση του Καραγκούνη»
Την παλιά δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Τότη Φυλακούρη, είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Ο παλαίμαχος άσος, αφού έδωσε τις συμβουλές του στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους, μίλησε για όλους και για όλα, εστιάζοντας στην μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό. Ο Φυλακούρης στάθηκε ιδιαίτερα στον Γιώργο Καραγκούνη και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «έγκλημα» την αποχώρησή του.

Ήταν ένας από τους παίκτες που πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ, στον ανεπανάληπτο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, κόντρα στον μεγάλο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού, αλλά και της εθνικής ομάδας, ο Τότης Φυλακούρης, προπονητής πια, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μοιράστηκε με τους σπουδαστές τις σκέψεις του για τους «Πράσινους».

Αφού ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους, ο Φυλακούρης έδωσε τις συμβουλές του στους αυριανούς αθλητικούς συντάκτες. «Πρέπει να είστε αληθινοί. Να μην σκύβετε το κεφάλι σε κανέναν. Να γράφετε μόνο όσα γνωρίζετε και όχι όσα σας μετέφεραν ή ακούσατε. Ο χώρος χρειάζεται καλούς δημοσιογράφους, που να γράφουν την αλήθεια», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή το πρόσφατο ντέρμπι, ο Τότης χαρακτήρισε πιο δυνατή ομάδα τον Ολυμπιακό. «Η ισοπαλία ήταν επιτυχία για τον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά σε όλα. Έχει λεφτά, διοίκηση, καλύτερους παίκτες, γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός υστερεί σε όλα αυτά. Για αυτό πιστεύω πως είναι επιτυχία η ισοπαλία.»

Αναφερόμενος στον Ζεσουάλδο Φερέιρα είπε. «Πρώτα από όλα έκανε λάθος επιλογές παικτών. Έπειτα, ο άνθρωπος… κοιμόταν στον πάγκο. Νόμιζε πως τα ήξερε όλα, ήταν πολύ αυταρχικός. Κανείς δεν τολμούσε να του μιλήσει. Έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα. Η ομάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση τώρα».

Για την επιλογή του Ρότσα, ο Φυλακούρης αποκάλυψε πως ήταν εκείνος που τον πρότεινε. «Έγιναν συζητήσεις και με μένα. Αλλά εγώ είπα από την αρχή να επιλέξουν τον Ρότσα. Είναι δικό μας παιδί. Αυτό που άλλαξε ο Χουάν είναι η ψυχολογία. Επικοινώνησε με τους παίκτες και τους κέρδισε. Είναι βέβαιο πως η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα. Τόσο, που αν η χρονιά βγει με επιτυχία, πρέπει να παραμείνει στη θέση του και μετά το καλοκαίρι. Εκτός κι αν βρεθούν τα χρήματα και η διοίκηση επιλέξει έναν πολύ μεγάλο προπονητή».

Για το θέμα του… Πρίγκιπα, ο Τότης ήταν… χειμαρρώδης. «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν γίνονται τέτοιες αγορές με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ πως είναι μια μικρή κοροϊδία. Δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτόν, ούτε τι θέλουν από την ομάδα. Εμένα με κάλεσαν και σε δείπνο μαζί του και στη συνέντευξη Τύπου. Δεν πήγα, αφού δεν θεωρούσα πως θα προσέφερε κάτι.»

Για τον Αλαφούζο αποκάλυψε πως δεν τον γνωρίζει καλά. «Γνωριστήκαμε σε ένα ταξίδι στην Κύπρο, όπου είχαμε πάει για λογαριασμό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν τον ξέρω καλά τον άνθρωπο, θεωρώ, πάντως, πως όταν το πλοίο βούλιαζε, πήρε το θάρρος να αναλάβει το πηδάλιο. Κάνει αρκετά καλή δουλειά, με μόνη ένσταση τα πολλά λόγια για τη διαιτησία. Πρέπει να σταματήσει να μιλάει συνέχεια για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η συζήτηση έφτασε στον Γιώργο Καραγκούνη, ο Φυλακούρης έδειξε να συγκινείται. «Ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι ακόμα καλύτερος χαρακτήρας, οικογενειάρχης και φίλος. Έκαναν έγκλημα που δεν τον κράτησαν στην ομάδα. Θεωρώ πως του φέρθηκαν άσχημα. Έχει τις καλύτερες ευχές μου για την καριέρα του στη Φούλαμ».

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα με τους σπουδαστές του ΚΑΡ, ο Φυλακούρης χαρακτήρισε εχθρούς του ποδοσφαίρου τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πολλές φορές ζηλεύουν, διέψευσε πως υπήρξε κάτι μεμπτό στην πορεία του Παναθηναϊκού για το Γουέμπλεϊ, , ενώ, φέρνοντας στη μνήμη του τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 χαρακτήρισε απίστευτο παίκτη τον Κρόιφ. «Ο προπονητής μού είχε ζητήσει να τον μαρκάρω. Στην ανάπαυλα μου έδωσε συγχαρητήρια γιατί είχα περιορίσει τη δράση του. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε αυτό. Εγώ μόνο το νούμερο της φανέλας του έβλεπα από την αρχή του αγώνα. Πάντα με περνούσε και με άφηνε πίσω. Πραγματικό... ελάφι ήταν ο άνθρωπος», είπε με θαυμασμό και χιούμορ.









πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: