Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Μόνο στην αρχή πήγαμε καλά»

«Μόνο στην αρχή πήγαμε καλά»
Η επιθυμία του Ζντένεκ Ζέμαν πραγματοποιήθηκε και η Ρόμα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας, νικώντας με 3-0 την Αταλάντα στο Ολίμπικο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση του Βοημού τεχνικού, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στα μικρόφωνα της «Gazzetta dello sport», αν και εξέφρασε κάποια παράπονα για τη συμπεριφορά των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και υποχώρησαν αισθητά, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να αναλάβουν τον έλεγχο του αγώνα.

Μαζί με τη Γιουβέντους, είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις του Κυπέλλου Ιταλίας. Τα 9 τρόπαια που έχει στις προθήκες της τροπαιοθήκης της αποδεικνύουν την παράδοση που έχει στο θεσμό. Η Ρόμα, στο παιχνίδι με την Αταλάντα για τη φάση των «16», ήταν… υποχρεωμένη να παίξει σοβαρά και να πάρει την πρόκριση. Κάτι που είχε ζητήσει επιτακτικά και ο Ζντένεκ Ζέμαν, τονίζοντας πως στους φετινούς στόχους της ομάδας συμπεριλαμβάνεται και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η νίκη με 3-0 και η πρόκριση στην προημιτελική φάση ικανοποίησε τον προπονητή των «τζαλορόσι», κάτι που φάνηκε με τις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του ματς. «Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού ήταν σημαντικό να προκριθούμε. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κάνοντας αυτά που είχαμε σχεδιάσει και έπρεπε να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η απόδοσή μας έπεσε, με αποτέλεσμα η Αταλάντα να αναλάβει την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να μας απειλήσει. Το σημαντικό, πάντως, είναι πως χρησιμοποιήσαμε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ μέχρι τώρα και ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά», εκτίμησε ο Ζέμαν.

Η απόδοση της ομάδας δεν σας ικανοποίησε; Κάνατε λόγο μόνο για το αποτέλεσμα. «Μόνο στην αρχή. Σας είπα πως όσο περνούσε η ώρα η απόδοσή μας έπεφτε. Αν θέλουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε σταθερότερη απόδοση. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο», απάντησε ο προπονητής της Ρόμα.

Για τη συνύπαρξη του Ντέστρο και του Οσβάλντο, που τόση συζήτηση έχει προκαλέσει, τι έχετε να πείτε; «Πιστεύω πως μπορούν να παίζουν μαζί, αρκεί ο ένας να ξεκινάει από τα άκρα και ο άλλος να παίζει σέντερ φορ. Αν βρεθούν και οι δύο μέσα στην περιοχή, τότε δημιουργούνται προβλήματα. Πάντως υπάρχει τρόπος να παίζουν μαζί», σημείωσε ο Ζντένεκ Ζέμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: