Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Μπορείτε να σώσετε την ομάδα»

«Μπορείτε να σώσετε την ομάδα»
Η επιστροφή της Παλέρμο στις προπονήσεις, μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τη Γιουβέντους, έδωσε την ευκαιρία στον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του και να τους τονώσει το ηθικό ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν. Στην ομιλία του αυτή, ο προπονητής των Σικελών έδειξε να πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του, αν και άφησε να εννοηθεί πως θα ήθελε μεταγραφική ενίσχυση τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Βρίσκεται σε δύσκολη θέση από την αρχή του πρωταθλήματος. Μετά από την 16η αγωνιστική και την εντός έδρας ήττα από τη «Γιούβε», αυτό δεν άλλαξε, αφού η Παλέρμο είναι ισόβαθμη με την Πεσκάρα, στην 3η θέση από το τέλος. Κάτι που σημαίνει πως οι Σικελοί είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν με τον κίνδυνο του υποβιβασμού ως το τέλος.

Αυτό ήταν το νόημα όσων είπε στους ποδοσφαιριστές του ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, στην ομιλία του αμέσως μετά την προπόνηση της Τρίτης. «Έχουμε πολλές πιθανότητες να παραμείνουμε στη Serie A, ακόμα και χωρίς να ενισχυθούμε τον Ιανουάριο. Πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση με μας και θα παλέψουν μέχρι το τέλος για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας και είμαι βέβαιος πως είστε καλύτεροι από πολλούς. Αν, μάλιστα, έρθει και κάποιος σημαντικός παίκτης, οι πιθανότητες να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία θα πολλαπλασιαστούν», είπε στους παίκτες του ο προπονητής της Παλέρμο.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Γκασπερίνι υπογράμμισε τα παράπονα που έχει από την ομάδα. «Όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ, χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Στα εκτός έδρας ματς, αν και παίζουμε σχετικά καλά, στο τέλος χάνουμε. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που αναπτύσσεται η ομάδα. Δεν έχουμε βάθος στην επίθεσή μας και δεν εκμεταλλευόμαστε τις πτέρυγες. Αν, όμως, έπρεπε να σταθώ σε ένα σημείο που χρίζει άμεσης βελτίωσης, αυτό είναι η άμυνα. Δεχόμαστε αστεία γκολ, τα περισσότερα από τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Απαιτείται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Επαναλαμβάνω, πάντως, πως σας εμπιστεύομαι απόλυτα. Είστε καλοί παίκτες και θα καταφέρτε να σώσετε την ομάδα», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: