Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Περνάει με τροπολογία»

daniilidis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης για το θέμα της Θέρμης και το προπονητήριο που θέλει να χτίσει ο ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στην αυριανή(9/5) συνεδρίαση των δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την τροποποίηση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων που αφορά την ακίνητη περιουσία τους.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Αύριο καλώ εκτάκτως σε ειδική συνεδρίαση τους δημάρχους της κεντρικής Μακεδονίας, το διοικητικό συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης, με αποκλειστικό θέμα την τροποποίηση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων έτσι ώστε να υπάρχει πλέον σαφής και κατηγορηματική πρόβλεψη σε κάθε δήμο, να μπορεί να αξιοποιεί ακίνητη περιουσία με το σύστημα της μακροχρόνιας εκμίσθωσης.
Θέλουμε να μπορεί ο κάθε δήμος, όχι μόνο ο δήμος της Θέρμης, να μην οδηγείτε αναγκαστικά στο ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, αλλά να έχει την δυνατότητα να κάνει μακροχρόνια εκμίσθωση, όπως σωστότατα αποφάσισε να κάνει ο δήμος Θέρμης».  
Για τα 25 χρόνια και αν αναφέρετε στον νόμο : «Υπάρχει μια αναφορά σε άλλο νόμο ότι μπορεί να γίνονται παραχωρήσεις. Τα 25 χρόνια αναφέρεται σε άλλη διαδικασία, παρόλα αυτά εκεί στάθηκε η απόρριψη της επιτροπής και αναφέρει δυο ζητήματα. Για τα 25 χρόνια και το άλλο ότι δεν υπάρχει μακροχρόνια μίσθωση»
Για το αν θα μπορούσε να γίνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό: «Όχι , τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν ισχύουν σε συνεργασίες μεταξύ δημοσίου, δήμων και ιδιωτών».
Για την συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών: «Γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και περίμεναν ότι δεν θα ήταν αρνητική η επιτροπή του άρθρου 152. Δυστυχώς έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για αυτό τώρα «πατάμε» εκεί για να προωθήσουμε την τροπολογία. Μια τροπολογία που αφορά το θέμα της Θέρμης και το προπονητήριο του ΠΑΟΚ».
Αναφορικά με το πότε και αν πιστεύει ότι θα περάσει η τροπολογία: «Ίσως και στις αρχές Ιουνίου, μετά τις εκλογές για να γίνει και η τελική ψήφιση. Θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που είναι αυτή την στιγμή σε αναμονή στην Βουλή, θα επιλέξει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ποιο από αυτά τα νομοσχέδια μπορεί να ενταχθεί αυτή η τροπολογία. Ζητήσαμε δέσμευση ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία έστω και μετά τις εκλογές».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: